logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie urządzenia do wymiennika ciepła w domu jednorodzinnym? Jakie firmy polecacie?

christopherus 22 Lip 2017 09:03 5646 4
REKLAMA
  • #1 16601538
    christopherus
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Obecnie jestem podłączony do miejskiej sieci ciepłowniczej (dom jednorodzinny). Jestem zmuszony do zainstalowania wymiennika ciepła i urządzeń z nim związanych. Nie mam pojęcia jak to wygląda i co muszę kupić ? Są jakieś firmy specjalizujące się w tego typu urządzeniach ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16602067
    christopherus
    Poziom 2  
    Wymiennik ma mieć pow. 11kW. Domyślam się, że potrzebuję płytkowy wymiennik ciepła, jakaś pompa, zawór bezpieczeństwa, zbiornik, regulator temperatury.... i co jeszcze ?
  • REKLAMA
  • #4 16602312
    Inkwizycja
    Poziom 30  
    Ocena: 414
    Wpisz sobie w wyszukiwarkę: "węzeł cieplny jednofunkcyjny". Wymiennik, pompa obiegowa, filtr siatkowy, filtroodmulnik, jakaś automatyka: zawór + siłownik+ regulator pogodowy, regulator różnicy ciśnień i/z ograniczeniem przepływu, zawory odcinające, zawór bezpieczeństwa, naczynie wzbiorcze np. Reflex . Możesz się nie bawić w rzeźbienie i kupić gotowy węzeł od Danfossa dla domków jednorodzinnych.
  • #5 16602363
    christopherus
    Poziom 2  
    Dziękuję za podpowiedź. Już wysłałem zapytanie odnośnie mojej sytuacji do DANFOSS.
REKLAMA