logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD Belinea 101715 - słabe podświetlenie, możliwa awaria zasilacza, Lubin

Imperator74 02 Sie 2005 07:51 1706 2
REKLAMA
  • #1 1699332
    Imperator74
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam,
    Rzecz wyglada nastepująco. Posiadam LCD Belinea 101715. Wszystko chodziło pięknie przez ponad 1 rok. Bylem na urlopie i po tygodniu chcialem wlaczyc komputer a tu nic (prawdopodobnie byly burze a ja nie mam akara), ale nie wiem czy to na pewno to - probuje wiazac fakty.
    Objawy sa nastepujące. Monitor sie włącza (jest zasilanie i zielona lampka). Na monitorze bardzo słabo widać obraz. Tak jakby był całkowicie przyciemniony i nie nie paliły się lampki podswietlajace matryce).
    Gdyby objawy wskazywaly na zepsuty zasilacz to prosze o informacje.

Szukam osoby z woj. dolnoslaskiego (mieszkam w Lubinie), która podejmie sie naprawy monitora. Prosze o podanie swojego nr telefonu celem kontaktu.
    Moj numer to 661 52 44 88 - Tomek

Dodano po 4 [godziny] 10 [minuty]:

Zastanwiam sie tez (po tekstach przeczytanych na forum) ze uszkodzeniu mogl ulec zasilacz i nie daje wymaganego pradu na matryce wobec czego nie moze sie ona wlaczyc.

Prosze o porade
  • REKLAMA
  • #2 1700558
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Masz uszkodzony inwerter lub świetlówki.
    Dariuszm2 jest z lublina, zapytaj może podejmie się naprawy.
  • #3 1700646
    Dan_tom_sc
    Poziom 2  
    Zajmuję się serwisem LCD mam lampy, inwertery, matryce i inne rzeczy do tej Belinei również. Podeślij foto zasilacza to poszukam, chętnie go naprawię. POZDRAWIAM Tomasz kujawsko-pomorskie:D
REKLAMA