logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 2600 - migający wyświetlacz po upadku, co zrobić?

wodzo500 02 Sie 2005 10:17 1511 7
REKLAMA
  • #1 1699549
    wodzo500
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam.
    Dostałem nokie 2600 po niezłym dzwonie (spadła z 2 piętra) o dziwo telefon sie uruchamia i można z niego dzwonic, oczywiscie wyświetlacz zbity. Po wymianie wyświetlacza na nowy orginalny, telefon zaswiecił. Ale jest problem. Wyświetlacz miga, tzn. włancza sie i wyłancza. Jezeli nic nie robimy to normalnie dziala, przy wduszeniu klawisza na chwile gasnie wyświetlacz i ponownie się zapala, podnie jest jak włączy się wygaszacz, wyświetlacz włancza sie i wyłancza, az po chwili zapala się.
    Wygrzeanie hot airem plyty nie pomogło. Przywracanie ustawień fabrycznych też nie dało rezultatu.
    Czekam na sugestie.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #2 1699784
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1700044
    wodzo500
    Poziom 17  
    Połaczenia są oki. Zastanawiam czy to nie wina softu, ale trochr boje sie flashowac tego tela, bo czesto 2600 pada podczas tego zabiegu:cry:
  • REKLAMA
  • #4 1700138
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 1700206
    wodzo500
    Poziom 17  
    Soft to ja mam z suportu tornado, ale nie wiem czy to napewno pomoże, a ryzyko wywalenia tela spore.
  • REKLAMA
  • #6 1833719
    klopot6
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    u mnie to samo gdy nokia ma słaba bateryje ale u ciebietak jest przy pełnej zapewne???
  • #7 1834494
    wodzo500
    Poziom 17  
    cały czas, na pełnej baterii takze
  • #8 1834544
    seba_666
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Jeżeli ma takie objawy to najzwyczajniej w świecie telefon jest martwy, jeżeli wykluczyłeś baterię, wykąpałeś w wanience i wygrzałeś to co istotne HA to znaczy, że tylko to ci pozostało. A jaka różnica między martwym telefonem a takim który zapala się i gaśnie? Flashuj go tylko najwyższym softem jaki masz bo w tym nie wiadomo jaki jest a zaniżać nie wolno, bo ci wywali CS i będziesz miał kolejny problem. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 2600 po upadku z dużej wysokości uruchamia się i umożliwia wykonywanie połączeń, jednak wyświetlacz jest uszkodzony. Po wymianie na oryginalny nowy ekran pojawia się miganie wyświetlacza – włącza się i wyłącza, szczególnie podczas naciskania klawiszy lub aktywacji wygaszacza. Sprawdzenie połączeń do wyświetlacza oraz wygrzewanie płyty głównej nie przyniosły poprawy. Przywrócenie ustawień fabrycznych również nie rozwiązało problemu. Podejrzewa się uszkodzenie oprogramowania, jednak flashowanie telefonu wiąże się z ryzykiem uszkodzenia urządzenia. Miganie wyświetlacza nie jest związane z niskim poziomem baterii, gdyż występuje również przy pełnym naładowaniu. Ostatecznie sugerowane jest wykonanie flashowania najwyższym dostępnym softem, gdyż problem może wynikać z uszkodzenia oprogramowania, a dalsze działania sprzętowe nie przyniosły efektu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA