logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nazywają się te elementy na zdjęciu? Chcę je wymienić

meridian 30 Lip 2017 12:45 585 6
REKLAMA
  • #1 16616242
    meridian
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam

chciałbym wymienić oba te elementy, ale nie wiem jak się one nazywają i czy ewentualnie znajdę je w sklepie. Może Wy wiecie. :)
    Jak nazywają się te elementy na zdjęciu? Chcę je wymienić

Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 16616244
    karolark
    Poziom 43  
    Ocena: 2518
    Wyglądają na gniazda jack
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16616478
    meridian
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    To jest maszynka do strzyżenia i w jednym urwałem to "wahadełko". Po przechyleniu jednego lub drugiego, one odpowiadają za (tak mi się wydaje) za inkrementacje/dekrementacje na wyświetlaczu? Przy czym nie ważne, w którą stronę każdy jeden się wychyli. Jeden odpowiada za +, drugi za -. Były zabudowane blaszką, ale usunąłem ją. Tylko nie wiem, dlaczego na stałe się nie utrwalają zmiany po przełączeniu ich, tylko wraca cały czas na 10mm. xD Kupię takie coś?? Film chyba nie wczytuje, także link do vimeo: https://vimeo.com/227612848

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16618273
    1repcaK
    Poziom 21  
    Ocena: 123
    No tak, to pewnie jakieś przełączniki. "Czy kupię takie coś"- pewnie tak, nawet jeżeli nie identyczne to zawsze coś można przerobić, polecam wylutować uszkodzony element i pójść z nim do sklepu czy taki mają.
  • Pomocny post
    #7 16618310
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1885
    Takie przyciski nazywają się "switch tact" ale prawdopodobnie były projektowane do tej maszynki, i będzie problem z znalezieniem dokładnie takich samych

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje informacji na temat elementów, które chce wymienić w maszynce do strzyżenia. Odpowiedzi wskazują, że mogą to być gniazda jack lub microswitche. Po dodatkowym wyjaśnieniu, autor stwierdza, że uszkodzone elementy to przełączniki odpowiedzialne za inkrementację i dekrementację na wyświetlaczu. Użytkownicy sugerują, aby wylutować uszkodzony element i udać się do sklepu w celu znalezienia odpowiedniego zamiennika. Wskazano, że takie przyciski nazywają się "switch tact", ale mogą być trudne do znalezienia w identycznej formie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA