logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C3 2004 1.1 - samochód nie odpala, nie działa "elektryka"

malinowsky 07 Sie 2017 15:08 6816 3
REKLAMA
  • #1 16629583
    malinowsky
    Poziom 2  
    Witam, posiadam Citroen a C3 1.1 z 2004 roku, przed problemem który zaraz opiszę wymieniałem na tylniej osi Cylinderki, Szczęki oraz Bębny samochód stał tydzień bez odpalania, po wymianie tych części pojechałem się przejechać (na początku nie odpalal) akumulator się rozładował, po naładowaniu akumulatora ruszyłem w drogę na początku działo się coś dziwnego.. świeciła się kontrolka poduszek powietrznych oraz radio nie chciało się włączyć po zatrzymaniu się oraz zgaszeniu pojazdu nie chcący włączyłem wycieraczke która nie chciała się później wyłączyć, chciałem odpalić samochód ale nie odpalal już, nie chciał odpalić z popychu, z kabli oraz po ponowym podłączeniu pod prostownik, świeciły się cały czas światła postojowe, nie działały elektryczne szyby, wycieraczki oraz nie chciał się zamknąć z pilota. Moje pytanie w czym jest problem? Jak to naprawic i jaki koszt mniej więcej będzie, komputer nie wykazuje błędów ponieważ akumulator został odłączony i niby komputer się zresetowal samochód stoi trzeci tydzień u mechanika a on sam nie wie w czym jest błąd, wszystkie (części mechaniczne są sprawne) i nie widać nigdzie niczego przypalonego. Mógłby ktoś coś zaradzić i powiedzieć jaki by był koszt mniej więcej?
  • REKLAMA
  • #2 16629701
    sulof1601
    Poziom 26  
    Ocena: 281
    Witam.A niech mechanik połączy się z modułem BSI bo tam tkwi problem,niech sprawdzi kody błędów (przynajmniej tyle bo jeśli auto stoi 3 tygodnie u niego to niczego więcęj spodziewać się po nim nie można).
  • REKLAMA
  • #3 16629758
    malinowsky
    Poziom 2  
    sulof1601 napisał:
    Witam.A niech mechanik połączy się z modułem BSI bo tam tkwi problem,niech sprawdzi kody błędów (przynajmniej tyle bo jeśli auto stoi 3 tygodnie u niego to niczego więcęj spodziewać się po nim nie można).

Wie Pan może ile by kosztował mniej więcej nowe BSI na allegro widziałem niby po 70 zł ale ile zaprogramowanie go by kosztowało? I czy jest to jakieś skomplikowane, że mechanik nie może sobie z tym poradzić?
  • Pomocny post
    #4 16629764
    sulof1601
    Poziom 26  
    Ocena: 281
    Mechanik to widzę że nie wie od czego zacząć.Trzeba sprawdzić czy wogóle jest komunikacja z tym modułem bezpieczniki masę i kostki czy któraś nie jest wypięta.Ten mechanik na pewno nie poradzi sobie z dopisaniem drugiego BSI jeśli wystąpiła by taka konieczność.A ceny zależą od rejonu u was to na pewno ceny warszawskie.
REKLAMA