logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak łączności z internetem przez WiFi w Windows 10

krr543 08 Sie 2017 22:12 3675 4
REKLAMA
  • #1 16632094
    krr543
    Poziom 8  
    Po kolejnej aktualizacji Windows 10 wykonanej dziś, brak łączności z internetem przez WiFi. Rozwiązywanie problemów Windows nie przywraca łączności - naprawia kartę Wi-Fi ale nie przywraca to łączności, każe wyłączyć i włączyć router ale nic to nie daje.
    Czy tylko serwis komputerowy?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16632121
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 351
    Odinstalować sterowniki karty sieciowej, zainstalować ponownie, jeśli to nic nie da - usunąć aktualizacje z całego dnia i przywrócić system.
  • REKLAMA
  • #3 16632207
    krr543
    Poziom 8  
    Musiałem odinstalować całą ostatnią aktualizację Windows 10(nie mogłem aktualizować sterowników karty sieciowej bo nie miałem połączenia internetowego z powodu nie działania Wi-Fi).
    No i po odinstalowaniu najnowszej aktualizacji Windows 10 wszystko wróciło do normy - Wi-Fi działa.
    Rodzi się jednak pytanie czemu Microsoft wypuszcza takie gówno które uszkadza komputer?
  • REKLAMA
  • #4 16632467
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 351
    krr543 napisał:
    Rodzi się jednak pytanie czemu Microsoft wypuszcza takie gówno które uszkadza komputer?

To nie pierwszy i nie ostatni raz, w większości przypadków wypuszczają bo muszą, często nieprzetestowane 'funkcjonalności'. W firmie codziennie mamy z aktualizacjami problem, najprostsza opcja to wyłączenie automatycznych aktualizacji i instalację tylko tych których jesteśmy pewni.
  • #5 16683661
    krr543
    Poziom 8  
    Nie pamiętam, ale problem rozwiązałem
REKLAMA