Dzień dobry. Mój ekspres Siemens niestety dziś się zbuntował . Próby zrobienia porannej kawy skończyły się na tym, że po włączeniu i ustawieniu rodzaju i mocy kawy pracuje tak jak należy - mieli ziarna , wydaje z siebie odgłosy takie jak zazwyczaj ale na tym radość się kończy, ponieważ wysypuje suche zmielone ziarna do pojemnika na sprasowane zaparzone fusy. Wcale nie przepuszcza wody przez dysze od kawy, spróbowałam ustawić opcję umycia dysz i przepłukania systemu mlecznego - niestety tak jakby się zatkał - wcale nie ciągnie ani nie wypuszcza wody przez dysze od kawy. Poszłam dalej stwierdziłam,że należy odkamienić - to samo nie pobiera wody do mechanizmu zaparzającego tylko wylewa przez dyszę od mleka dając komunikat aby ponownie umyć/napełnić pojemnik na wodę i nacisnąć start . I tak w kółko. Probowałam też z opcją oszukania ekspresu i parzenia kawy mielonej bez wsypywania kawy tylko z odkamieniaczem rozpuszczonym w pojemniku na wodę i niestety cały czas to samo - komunikuje o koniecznościnapelnienia pojemnika na wodę / choć jest prawie pełen / i tak w koło Macieju. Co popsułam, co dam radę naprawić sama ? Proszę o pomoc. Bez kawy nie ma życia ;-(