logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 32LG3000 - Telewizor raz się włącza, a raz nie

tomusrydy 18 Sie 2017 16:56 2628 3
REKLAMA
  • #1 16649195
    tomusrydy
    Poziom 2  
    Witam. Posiadam telewizor LG 32LG3000. Problem polega na tym, że mam problem z jego uruchomieniem. Po wciśnięciu przycisku miga na czerwono dioda, później zapala się na niebiesko lecz ekran nie startuje(jest cały czas ciemny). Czasami jednak uda się go włączyć i wszystko działa normalnie. Zauważyłem również, że gdy uda się go włączyć, a później wyłączy się go bezpośrednio z gniazdka to nie ma problemów z jego włączeniem po ponownym włożeniu wtyczki do gniazdka. Czy ktoś może wie co może być przyczyną usterki?
  • REKLAMA
  • #2 16650296
    Levis82
    Poziom 13  
    Ocena: 42
    A czy jak ekran jest ciemny to jest dźwięk?
  • REKLAMA
  • #3 16651278
    tomusrydy
    Poziom 2  
    Nie, niestety nie ma dźwięku.
    Co do wyłączenia telewizora bezpośrednio na gniazdku i jego ponownego włączenia to był niestety albo kilkukrotny zbieg okoliczności albo już przestało działać.

Raz telewizor włączył mi się po dłuższym zostawieniu go niby uruchomionym. Czy może to być kwestia przepalonych kondensatorów?
  • #4 16651332
    Levis82
    Poziom 13  
    Ocena: 42
    Stawiam ne kondensatory w zasilaczu ale bez optycznych ogledzin i pomiarów to wróżenie z fusów.
REKLAMA