logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Utrata danych z partycji D po wymianie płyty głównej i formacie C - Win7

marycha_777 18 Sie 2017 21:08 810 3
REKLAMA
  • #1 16649619
    marycha_777
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam,
    mam nadzieję że w dobrym miejscu zakładam ten temat :)
    Niedawno spaliła mi się płyta główna. Znajomy mi ją wymienił i musiał zrobić formata. Miałem 3 partycje C,D i E. Sformatował tylko C a utraciłem dane z dysku D, z E też coś ubyło ale to mało istotne. System to win7.
    Macie jakieś teorie, i czy można jakoś to przywrócić ?
  • REKLAMA
  • #2 16649650
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Jeżeli najważniejsze dane miałeś na C to szansa niewielka. Próbuj z poziomu systemu live, by więcej danych nie nadpisać, np. poprzez pełne skanowanie w DMDE z zaznaczeniem pozycji RAW i przeszukaj odnalezione dane. Jeśli na "D" to jeszcze zamieść screen z DMDE z okna partycje (ale nie z systemu uruchomionego z tego dysku, z którego dane zostały utracone - do podpięcia jako drugi pod inny system lub z wykorzystaniem systemu live jak już wspomniałem i dopiero wtedy).
  • REKLAMA
  • #3 16649700
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3574
    marycha_777 napisał:
    Niedawno spaliła mi się płyta główna. Znajomy mi ją wymienił i musiał zrobić formata.

Jaki jest aktualny stan dysku -> odczytaj SMART. :idea:

CrystalDiskInfo (Portable)
    (w programie przełącz: Funkcje>Funkcje zaawansowane>Wartość Raw>10[DEC])
  • #4 16650244
    marycha_777
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Mam tylko jeden dysk fizyczny, czyli mogę uruchomić komputer z płytki LIVE i przeskanować tym DMDE ?

zamieszczam screeny z CrystalDiskInfo

Utrata danych z partycji D po wymianie płyty głównej i formacie C - Win7 Utrata danych z partycji D po wymianie płyty głównej i formacie C - Win7 Utrata danych z partycji D po wymianie płyty głównej i formacie C - Win7

pierwszy dla wartości 10[DEC], drugi 10[DEC] - 1byte, trzeci 10[DEC] - 2byte

Dodam jeszcze że płyta główna spaliła się z powodu uderzenia pioruna
REKLAMA