logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Asus Cerberus - mikrofon nie działa na TeamSpeak 3, szumy w CS:GO

sobbol1 19 Sie 2017 10:32 2319 4
REKLAMA
  • #1 16650256
    sobbol1
    Poziom 2  
    Witam. Kilka dni temu kupiłem słuchawki Asus Cerberus. Zakupiłem je w mediaexpert i pojawił się problem. Po podłączeniu do słuchawek mikrofonu oraz podłączeniu całości do komputera mikrofon główny nie działa na TeamSpeak'u 3. Jeśli gram w Cs'a GO gracze mówią, że słychać mnie w porządku, natomiast są szumy. Jeżeli wejdę na Ts'a to mnie w ogóle nie słychać. Próbowałem odłączać główny mikrofon i korzystać z dodatkowego (wbudowanego w pilot) i tutaj czasami coś słychać ale bardzo słabo. Wchodziłem na strony z rejestracja dźwięku online i tam muszę dosłownie się wydzierać do mikrofonu żeby chociaż troszeczkę było mnie słychać. W ustawieniach audio w sekcji NAGRYWANIE a później POZIOMY wartość mikrofon mam ustawione na 100% (nie jest wyciszony) a u dołu w Zwiększeniu wydajności mikrofonu mam 0,0 dB ponieważ gdy tylko je lekko zwiększę to w słuchawkach pojawia się dźwięk jakiegoś stukania który uniemożliwia dalsze korzystanie ze słuchawek. Nie wiem czy to mikrofon główny padł czy nie. Dodam, że słuchawki podłączone są pod MiniJack za pomocą rozdzielacza który rozdziela główny kabel na 2 (Micro i słuchawki). Jak patrzyłem na googlach to nikt nie ma problemu z tymi słuchawkami.. Nikt nie skarży się na mikrofon, a wręcz go chwali. Ze sklepem jeszcze się nie kontaktowałem, ponieważ liczę, że wasza strona w jakiś sposób mi pomoże. Dokładna data kupna to 11.08. Czyli w piątek tydzien temu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16650315
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    sobbol1 napisał:
    do komputera

Jakiego? Bo są takie gniazda np.:
    Słuchawki Asus Cerberus - mikrofon nie działa na TeamSpeak 3, szumy w CS:GO
  • REKLAMA
  • #3 16650439
    sobbol1
    Poziom 2  
    Komputer został składany przez Informatyka z podzespołów które wybrałem. Ale kable normalnie wchodzą do gniazda, patrzyłem też zwykły mikrofon podłączyć i on normalnie działa a jak podłącze słuchawki z dołączanym mikrofonem to wtedy już coś nie gra, więc logicznie wychodzi na to że coś jest nie tak z tym mikrofonem. Tak jak pisałem, nikt się nie skarżył na mikrofon, żadnego problemu z tymi słuchawkami nie znalazłem
    @Edit. Jeśli to w czymś pomoże to mogę podać parametry komputera
  • REKLAMA
  • #4 16650444
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    sobbol1 napisał:
    Komputer został składany przez Informatyka z podzespołów które wybrałem.

Ale masz jacka na lewo, prawo i mikrofon, a gniazda w płycie (podaj model) tylko stereo. ...?!?
  • #5 16650469
    sobbol1
    Poziom 2  
    @safbot1st Na lewo mam micro, na prawo sluchawki. Model Asus H81M-K

Dodano po 2 [godziny] 31 [minuty]:

Wie ktoś co może być?
REKLAMA