logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8p 2.0 TDI 140Km - Spadek mocy

Severyn123 20 Sie 2017 15:46 11289 4
REKLAMA
  • #1 16652641
    Severyn123
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Pod koniec maja jadąc ekspresówką około 140 km/h padła mi turbospreżarka. Zepsutym samochodem dojechałem do domu ok. 50 km. Turbosprężarka poszła do regeneracji i po założeniu wszystko wróciło do normy. Jednak gdy następny raz wyjechałem na autostradę, przy gwaltownym dodaniu gazu nastąpił spadek mocy mniejszy niż przy zepsuciu turbosprężarki jednak uniemożliwiający normalną jazdę. Po wyłączeniu i włączeniu samochód zaczął pracować normalnie, jednak przy gwałtownym dodaniu gazu sytuacja się powtarza. Podjechałem do mechanika na komputer, ten jednak powiedział że komputer nie pokazuje żadnego błędu, jedynie w trakcie jazdy przy gwałtownym dodaniu gazu turbina się przeładowywuje jednak recepty na to nie wskazał. Znajomy mechanik doradził wyczyszczenie EGR i kolektora. Tak zrobiłem, części były dość mocno zanieczyszczone olejem. To również nie pomogło, chodź zauważyłem minimalną poprawę. Proszę o radę co może powodować ten spadek mocy.
  • REKLAMA
  • #2 16652680
    asdasss
    Poziom 10  
    Ocena: 56
    uklad dolotowy oraz ic do sprawdzenia...
    sprawdz gdy auto sie nie porusza tez ma objaw przeladowania
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16652698
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16652911
    marko888
    Poziom 17  
    Ocena: 66
    Jak przedmówca doradził adaptacja turba do ustawienia, bo masz ewidentne przeładowanie i to powinno być zapisane w sterowniku jako błąd.Po regeneracji powinno być wszystko dobrze przy poprzednim ustawienu jeżeli coś jest inaczej będą problemy.
  • #5 16667982
    Severyn123
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Po ponownej adaptacji turbosprężarki wszystko śmiga jak należy,dzięki.
REKLAMA