Witam, niedawno podłączyłem internet od multimedii. Zdarza mi się grać w jedną grę online i niestety zdarzają się duże skoki pingu do 5000-10000 ms, zakładam, że jest to wina tego że gubi bardzo dużo pakietów ale nie jestem od tego specjalistą dlatego postanowiłem poprosić o pomoc w celu ustalenia faktycznej przyczyny problemu.
Co wiem o sieci:
30Mb/s , kabel koncentryczny rozdzielacz na tv i internet.
Router multimedii arris tg2492s
oto screeny z programu winmtr oraz pingplottera, dodatkowo postanowiłem zrobić tracert na 1 serwer multimedii po drodzę,
Robiłem więcej testów ale zapisywałem je do pliku textowego ale większośc wygląda w ten sposób,
router 30% straty,
10.141.0.1 ~90%
i kolejny serwer mm też około 90%
Będę wdzięczny za pomoc, mam nadzieję, że zamieszczone informację są wystarczające.
Pozdrawiam Grzegorz.
Edycja:
Dodam jeszcze, że router znajduje się w odległości 50cm od laptopa, i podłączenie go kablem ethernetowym niczego nie zmienia w wykresach.
System komputera win 8,1 64bit
W momencie scięć pomimo, że gra przestaje łączyć, na teamspeaku słyszę normalnie na bierząco.
Co wiem o sieci:
30Mb/s , kabel koncentryczny rozdzielacz na tv i internet.
Router multimedii arris tg2492s
oto screeny z programu winmtr oraz pingplottera, dodatkowo postanowiłem zrobić tracert na 1 serwer multimedii po drodzę,
Robiłem więcej testów ale zapisywałem je do pliku textowego ale większośc wygląda w ten sposób,
router 30% straty,
10.141.0.1 ~90%
i kolejny serwer mm też około 90%
Będę wdzięczny za pomoc, mam nadzieję, że zamieszczone informację są wystarczające.
Pozdrawiam Grzegorz.
Edycja:
Dodam jeszcze, że router znajduje się w odległości 50cm od laptopa, i podłączenie go kablem ethernetowym niczego nie zmienia w wykresach.
System komputera win 8,1 64bit
W momencie scięć pomimo, że gra przestaje łączyć, na teamspeaku słyszę normalnie na bierząco.