logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multimedia - Wieczorne tracenie pakietów do 70%, niski ping, brak rozwiązania

skip850 17 Sty 2015 18:47 1353 6
REKLAMA
  • #1 14340355
    skip850
    Poziom 2  
    Cześć, wszystkim.

Sprawa wygląda następująco: codziennie od 2 miesięcy w godzinach wieczornych gubię pakiety nawet do 70%.
    Do tej pory wysłałem już do nich 9 zgłoszeń. Za każdym razem chcą wyniku z tracert, WinMTR oraz ping.
    Jednak na tych wynikach wygląda dobrze, nawet bardzo dobrze i oczywiście nic nie robią. Wysłali do mnie technika, pogrzebał, wymienił kabel i sprawdził na komputerze w cmd ping.
    No i można się domyślić, że wyszło dobrze. Testowane było bezpośrednio przez kabel. Problem występuje ze wszystkimi serwisami na jakie wchodzę(TeamSpeak, Diablo itp.).
    Komputer jest czysto po formacie, więc mało prawdopodobne aby było to winą z zainstalowanych programów.
    Internet posiadam w Multimedia.
    Kilka filmów:
    youtube .com/watch?v=OTkDGPIwhnw
    youtube .com/watch?v=oXAXPlxBcM0
  • REKLAMA
  • #2 14342023
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5360
    skip850 napisał:
    codziennie od 2 miesięcy w godzinach wieczornych gubię pakiety nawet do 70%.
    Do tej pory wysłałem już do nich 9 zgłoszeń. Za każdym razem chcą wyniku z tracert, WinMTR oraz ping.
    Jednak na tych wynikach wygląda dobrze, nawet bardzo dobrze i oczywiście nic nie robią

A "badanie" kiedy przeprowadzasz - zrób je, kiedy są problemy (z 30 minut badaj łącze).
    skip850 napisał:
    Testowane było bezpośrednio przez kabel

skip850 napisał:
    Internet posiadam w Multimedia.

No ich sprzęcie pracujesz? - czy masz tam też coś Swojego (inny router)?.

skip850 napisał:
    Wysłali do mnie technika, pogrzebał, wymienił kabel i sprawdził na komputerze w cmd ping.

Ale logów w ich sprzęcie już na 100% nie sprawdził....
  • REKLAMA
  • #3 14342421
    skip850
    Poziom 2  
    KOCUREK1970 napisał:
    A "badanie" kiedy przeprowadzasz - zrób je, kiedy są problemy (z 30 minut badaj łącze).

A jakie programy do tego polecasz? Naczytałem się, że ping używa protokołu ICMP i może być wszystko dobrze, a po TCP/UDP jest problem.
    KOCUREK1970 napisał:
    No ich sprzęcie pracujesz? - czy masz tam też coś Swojego (inny router)?.

Mam od nich modem Cisco EPC2202 i swój router TL-WR841N. Testy staram się robić po kablu i samym modemie.
    KOCUREK1970 napisał:
    Ale logów w ich sprzęcie już na 100% nie sprawdził....

Taki technik, że nie wiedział gdzie na klawiaturze jest W bo klawisz wytarty ; /.

Dodam jeszcze testy z http-ping i tcping.
    http://pastebin.com/d5v7nKtV
    http://pastebin.com/nGt20LhT
  • #4 14342920
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14343147
    skip850
    Poziom 2  
    jurek.adam napisał:
    Tam nie ma strat pakietów, jest przecież Lost = 0 (0% loss).

To wyjaśnij mi dlaczego nie mogę wejść na byle jaki serwer głosowy, gry bo traci pakiety. Na drugim filmie jest to pokazane z różnymi adresami IP. Ja już nie mam do tego siły.
  • #6 14343348
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 14344270
    skip850
    Poziom 2  
    Przepraszam ale do dodania jakiś linków trzeba więcej punktów.

Tutaj statystyki łącza. Multimedia - Wieczorne tracenie pakietów do 70%, niski ping, brak rozwiązania

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z traceniem pakietów do 70% w godzinach wieczornych, mimo że testy ping i tracert nie wykazują strat. Internet dostarczany jest przez Multimedia, a użytkownik korzysta z modemu Cisco EPC2202 oraz routera TL-WR841N. Po interwencji technika, który wymienił kabel, problem nadal występuje, co sugeruje, że może być związany z opóźnieniami lub innymi czynnikami, a nie bezpośrednio z utratą pakietów. Użytkownik planuje przeprowadzenie dalszych testów z użyciem programów http-ping i tcping.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA