logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki nauszne zamknięte do muzyki organowej, budżet +/- 400zł

clockwithsoul 22 Sie 2017 08:52 555 1
REKLAMA
  • #1 16656074
    clockwithsoul
    Poziom 1  
    Witam!

Jestem muzykiem/melomanem ;) szukam słuchawek nausznych zamkniętych raczej wysokoomowych (lub nie, ale spełniających wymagania), bo planuję zrobić do nich wzmacniacz lampowy.

Słuchawki mają służyć do słuchania muzyki. Zwykle słucham muzyki organowej etc. dlatego powinny dobrze "grać" w zakresie niskich częstotliwości (niskie głosy organowe, rzędy dziesiątek, herców) jak i wysokich (głosy grające nawet 2 oktawy wyżej niż w zapisie nutowym).

Szukam słuchawek za +/- 400zł, ale chętnie obejrzę droższe modele, jeśli drodzy forumowicze polecicie ;)

Przykładowe wideo z muzyką:
    +5:07 cantus firmus w basie i wysokie cz.
    youtu.be/3tiQwVFh57k

youtu.be/3RRcxICpx8U
  • REKLAMA
  • #2 16656160
    arigato
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    Co do ewentualnego wzmacniacza lampowego – nie podejmę dyskusji ponieważ uważam, że na tym polu każdy ma prawo do własnego zdania. Przez bardzo długi czas korzystałem z zakupionych we Francji HD-520. Kiedy zaopatrzyłem się w HD-600 dotarło do mnie, co nie dało rady mnie otumanić. Nie chcę nazbyt analitycznie podchodzić do zagadnienia, ale skoro kolega oczekuje odpowiedzi – moim zdaniem modele z przedziału HD-600 (lub wyżej!) powinny kolegę zadowolić. Swoje kupiłem jako używane i nadal nie żałuję. Piękne spektrum i bardzo rzetelny dźwięk. Bardzo żałuję, że w takich okolicznościach zachwalam...
    Hiszpania!
REKLAMA