logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki dekoder DVB wybrać do monitora (HDMI)? Chcę mieć dźwięk na mini-jacku.

era93 24 Sie 2017 08:49 657 6
REKLAMA
  • #1 16660285
    era93
    Poziom 10  
    Witam. Szukam dekodera dvb abym mógł podłączyć go do monitora poprzez złącze HDMI a dźwiek uzyskany był poprzez podłączenie głośników na mini-jacku. Mógłby ktoś coś polecić? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16660363
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6607
    Dekodery zazwyczaj maja wyjście HDMI oraz Euro (Scart) i ewentualnie coaxial. Nie spotkałem z wyjściem na mini-jack. Weź dźwięk z Euro, załóż gniazdo mini-jack i po sprawie.
  • REKLAMA
  • #3 16660379
    era93
    Poziom 10  
    Czyli jak dobrze rozumiem, obraz po hdmi a dźwięk euro ? :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16660410
    DiZMar
    Poziom 43  
    era93 napisał:
    Czyli jak dobrze rozumiem, obraz po hdmi a dźwięk euro ? :)

Tak jeżeli monitor ma Euro a w nim aktywne wejścia Audio. W na wyjściu HDMI dekodera jest też dźwięk. Jeżeli monitor obsługuje dźwięk to samo HDMI powinno wystarczyć.
  • #5 16660417
    era93
    Poziom 10  
    Bardziej chodziło mi w tym momencie o podpięcie ich obu do dekodera, aby obraz był pobierany poprzez kabel HDMI a dźwięk EURO. Mam w domu dekoder Polsatu to chyba na nim przetestuję taką konfigurację.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16660430
    DiZMar
    Poziom 43  
    Wyścia z dekodera są niezależne tzn. można brać sygnał z dowolnego na dowolne urządzenie, równolegle czyli na kilka urządzeń jednocześnie też. Dekodery SAT często mają wyjścia na chinch ale na mini-jack nie spotkałem.
  • #7 16660432
    era93
    Poziom 10  
    Dzięki za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje dekodera DVB do podłączenia do monitora przez HDMI, z możliwością uzyskania dźwięku na mini-jacku. Odpowiedzi sugerują, że dekodery zazwyczaj mają wyjścia HDMI oraz Euro (Scart), ale nie spotyka się wyjść mini-jack. Proponowane rozwiązanie to wykorzystanie wyjścia Euro do podłączenia głośników przez mini-jack. W przypadku monitorów obsługujących dźwięk przez HDMI, dźwięk może być również przesyłany przez to złącze. Użytkownik planuje przetestować konfigurację z dekoderem Polsatu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA