logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 6050 - wyłączanie się przy pierwszej kopii, brak błędów, nieregularność

rafkrzy 03 Sie 2005 23:06 1023 3
REKLAMA
  • #1 1704529
    rafkrzy
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    jak w temacie maszyna nagrzewa się zaczyna robic kopie i sie wyłaczas na sekunde dwie tzn gasnie wysiwetlacz i sie zatrzymuje za chwilke sie włącza ... czasami nie chce sie wogóle właczyc

dziwny problem czasami występuje czasami nie , nie wyrzuca żądnych błędów może ktos spotkał sie juz z tym problemem ??
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1724558
    maciej79
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zgadzam sie miałem kiedyś coś takiego, ale poprawienie lutów działa cuda. Sprawdź tez bezpiecznik kilka razy miałem taki przypadek, że wokół bezpiecznika zaczęło iskrzyć i tez nie było przejścia
  • #4 1731920
    Stef.krak1
    Poziom 14  
    Problemy z zasilaczem zazwyczaj objawiają się gdy nast. duzy pobór prądu tzn.na początku nagrzewania. Najlepiej jak możesz to zrób podmiankę zasilacza, aby się upewnić. Podobne objawy miałem parę razy i nie dotyczyły zasilacza , tylko lampy pieca, małego zwarcia przetartego kabelka i braku styku pieca. Sprawdz też temp.pieca czy nagrzewa się do odp.temp. (dolarek-gwiazdka-1-gwiazdka ) pierwsza pozycja to temp.pieca i otoczenia. Natomiast nigdy przy awarii zasilacza nie spotkałem się z koniecznością przelutowywania, ale zawsze należy przeczyścić styki wtyczek.
REKLAMA