logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 5s zbity dotyk po wymianie modułu LCD woła o itunes i błąd nr 9

staanislaws 29 Sie 2017 07:22 2061 14
REKLAMA
  • #1 16669082
    staanislaws
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Witam posiadam iphone 5s w którym znajoma uszkodziła dotyk telefon działał normalnie. Po zakupie nowego modułu lcd i uruchomieniu iphona woła o podpięcie do itunes. Tam próbuje odtworzyć lub zaktualizować iphone ale wywala błąd nr 9 a dokładnie w momencie sprawdzania aktualizacji iphone w Apple. Nie wiem co teraz zrobić czy apple coś zablokowało czy jak. Miał ktoś podobny przypadek. Do dam że przełożyłem stary klawisz home który był wcześniej w tym telefonie. Iphone 5s zbity dotyk po wymianie modułu LCD woła o itunes i błąd nr 9Iphone 5s zbity dotyk po wymianie modułu LCD woła o itunes i błąd nr 9
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16669811
    staanislaws
    Poziom 14  
    Czyli taśmę lcd dotyku i głośnika oraz kamery??? Bo tam przy module są 3 taśmy.
  • #5 16669829
    staanislaws
    Poziom 14  
    Mogę to zrobić na włączonym telefonie czy mam wypiąć te rzeczy a potem załączyć samą płytę.
  • #7 16669841
    staanislaws
    Poziom 14  
    Telefon działał na zabitym dotyku zamówiłem inny sprawny moduł razem z klawiszem home i podłączyłem. Telefon załączął się po czym mignął ekran i tak wkoło. Potem przełożyłem stary klawisz home ale to też nie pomogło. Po czym wróciłem na stary moduł zbity i tamten też już nie zagadał. Tylko ikona kabla i itunes. A w itunes aktualizacja lub recovery i wywala błąd 9
  • REKLAMA
  • #9 16669854
    staanislaws
    Poziom 14  
    Nie rozkrecalem płyty tylko te 4 male śrubki od blaszki taśm nic więcej. A te śrubki sa jednakowe ja długości i bardzo krótkie gwinty
  • #11 16669862
    staanislaws
    Poziom 14  
    A to przepraszam ale juz po podłączeniu na samych taśmach były problemy. Tak jakby tel zobaczył nowy lcd i sie jakoś zablokował softowo.
  • REKLAMA
  • #13 16669912
    staanislaws
    Poziom 14  

Taśmy wypięte zaraz sprawdze.

Dodano po 9 [minuty]:

Sprawdzanie aktualizacji iphone w apple przy tym komunikacie znowu wystapil nieznany błąd (9)Iphone 5s zbity dotyk po wymianie modułu LCD woła o itunes i błąd nr 9

Dodano po 3 [minuty]:

Jakieś pomysły co dalej z tym zrobić?
  • #15 16671076
    staanislaws
    Poziom 14  
    Zapodam później

Dodano po 5 [godziny] 40 [minuty]:

Coś tam widać chyba uszkodzone

Dodano po 17 [minuty]:

Po zdięciu gwintu widać uszkodzenie .Wszystko w temacie.Sprawdze ścieżki i połącze i dam znać czy działa.Iphone 5s zbity dotyk po wymianie modułu LCD woła o itunes i błąd nr 9Iphone 5s zbity dotyk po wymianie modułu LCD woła o itunes i błąd nr 9

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z iPhone 5s, który po wymianie modułu LCD wyświetla komunikat o konieczności podłączenia do iTunes i generuje błąd nr 9. Po wymianie ekranu telefon nie działa poprawnie, a po podłączeniu do iTunes występują trudności z aktualizacją. Użytkownik próbował odłączyć taśmy LCD i kamery, ale problem nadal występuje. W trakcie dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia długości śrubek oraz potencjalnego uszkodzenia płyty PCB. Użytkownik zauważa uszkodzenie w jednym z komponentów, co może być przyczyną problemów z działaniem telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA