logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 5s - białe tło i reset po wymianie LCD, błąd 9 w iTunes

Dikejakq 14 Mar 2019 19:48 804 12
REKLAMA
  • #1 17842022
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Dzień dobry, mam problem z IPhone 5s.
    Odklejał się w nim LCD. Postanowiłem wymienić go na nowy.
    Przełożyłem przycisk home, aparat itp.
    Oczywiście na wyłączonej baterii podłączyłem wszystko.
    Bez składania telefonu podłączłem baterię i sprawdziłem czy wszystko jest ok. Telefon się uruchomił, dotyk pracował. Wszystko w jak najlepszym porządku. Podłączyłem home, złączyłem ekran z korpusem. Uruchamiam.... białe tło, czarne jebłko i reset. I tak na okrągło. Spróbowałem podmienić stary ekran bez przycisku home i to samo. Odłączyłem taśmę kamery i również bez różnicy Co mogło się stać ? Spróbowałem aktualizacji przez itune i błąd 9 :(

Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 17842063
    RAFi X
    Poziom 29  
    Ocena: 45
    Czy przycisk HOME masz oryginalny? Tzn ten z pierwszego montażu w telefonie? Próbowałeś resetu telefonu?
    Cyt.:
    "Na telefonie iPhone 6s lub wcześniejszym modelu, iPadzie lub iPodzie touch: naciśnij przycisk Początek oraz przycisk górny (lub boczny) i przytrzymaj je przez co najmniej 10 sekund, aż pojawi się logo firmy Apple."

Dodano po 1 [minuty]:

PS. Ogólnie z tego co słyszałem od postronnych ludzi szanse są niewielkie na naprawę fizycznie uszkodzonego 5S, w zasadzie jest to nieopłacalne. Pooglądaj wszystkie tasiemki.
    Jak podłączysz ładowarkę to ładuje?
  • REKLAMA
  • #3 17842071
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Tak, przycisk przełożyłem z poprzedniego LCD

Teraz jak podłącze łądowarkę to wyskakuje tylko komunikat z Itunes, ponieważ próbowałem zrobić aktualizację i wyskoczył błąd 9. Sam się zastanawiam dlaczego próbowałem z aktualizacją
  • #4 17842081
    RAFi X
    Poziom 29  
    Myślę, że tutaj jest pies pogrzebany. W przycisku home jest procesor - ten jest sparowany z układem w płycie głównej telefonu. Żeby zapobiegać np przełożeniu przycisku ze swojego telefonu do np. znalezionego i odblokowania go. Taki telefon wtedy się zabezpiecza przed dostępem do danych w nim zapisanych.
    Myślę, że nic już z nim nie zrobisz.
  • #5 17842128
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Przez DFU Bład 0xE8000065. Przełożyłem inne usb i dalej błąd 9
  • #6 17842200
    RAFi X
    Poziom 29  
    Rozumiem, jaki masz sprzęt (laptop/desktop)? Generalnie dość powszechny błąd, odnosi się do przerwanej komunikacji.
  • #7 17842214
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Odłączyłem jeszcze całkowicie LCD, wymieniłem baterię... Ale już chyba za późno. Cały czas Błąd 9.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 17842247
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Uszkodziłeś coś mechanicznie przy skręcaniu... być może powaliłeś śrubki.... oddaj najlepiej do serwisu.
  • #9 17842258
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Faktycznie skręcałem jeszcze osłonę przy taśmach LCD... zapewne pomyliłem śrubki. Czy temat do odratowania czy tylko części ?

Już widzę co uczyniłem...

Iphone 5s - białe tło i reset po wymianie LCD, błąd 9 w iTunes
  • REKLAMA
  • #10 17842568
    mardar
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Współczuje koledze i rada na przyszłość której znajomy mnie nauczył jeśli chodzi o iphone'y: Każda śróbka w tulejkach które są na płycie głównej ma swoje miejsce(te które są do korpusu przykręcane to nie koniecznie:D). Wracając do tematu na yt są filmiki jak hindusi i inne narodowości naprawiają przewiercony druk, ale to wyższa szkoła jazdy... ale w u nas też są tacy kozacy:)
  • #11 17842610
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Czy możesz podesłać przykładowy filmik ? Chciałbym zobaczyć z ciekawości.
  • #12 17842661
    mardar
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Np tu... to taki pierwszy lepszy z brzegu:) https://www.youtube.com/watch?v=TzlsG1M1nZ8
    W tym przypadku jest "niebieski albo czerwony ekran śmierci", ale może nie przewierciłeś ścieżek do końca... to nie jest rozwiązanie tylko podpowiedź
  • #13 17842853
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 222
    Ścieżki w laminacie płyty "pod tulejką" to częsty przypadek, obecnie chyba nie opłaca się tego naprawiać, koszt zbyt duży w stosunku do wartości urządzenia.
    https://www.instagram.com/p/Bckrk6eFapi/

Może uda mi się kiedyś to sfilmować na YouTube
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z iPhone 5s po wymianie wyświetlacza LCD, który objawia się białym tłem i ciągłym resetowaniem telefonu. Po wymianie LCD i przełożeniu przycisku home, telefon uruchamia się, ale po podłączeniu do zasilania pojawia się błąd 9 w iTunes. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie mechaniczne, ponieważ mógł pomylić śrubki podczas składania. Wskazano, że przycisk home zawiera procesor sparowany z płytą główną, co może uniemożliwić dalszą naprawę. Użytkownik rozważa oddanie telefonu do serwisu, ponieważ naprawa może być nieopłacalna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA