logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po podłączeniu do Smart TV Samsung - Odmowa dostępu do dysku

Master.Sonic 30 Sie 2017 10:18 3891 5
REKLAMA
  • #1 16671162
    Master.Sonic
    Poziom 2  
    Witam,

Mam identyczny problem jak w przypadku poniższego wątku

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3155590.html

Po podłączeniu Smart TV Samsung straciłem dostęp do danych na dysku zewnętrznym na laptopie.

Powyższy wątek został zamknięty, ponieważ zostały zmienione uprawnienia do stanu wyjściowego i to rozwiązało problem.

Moje pytanie brzmi jak te uprawnienia do stany wyjściowego przywrócić ?

Z góry dziękuje za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16671238
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Partycja NTFS, system - zakładam Windows Vista lub nowsze... Na literze dysku prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> zakładka zabezpieczenia. Tam ustawić odpowiednich użytkowników i uprawnienia.
  • REKLAMA
  • #4 16671281
    Master.Sonic
    Poziom 2  
    Dzięki ! Udało się :)

Wcześniej kombinowałem ze zmianą właściciela dysku i z uprawnieniami, ale nie pomagało.

W końcu zmieniłem właściciela na Użytkownicy uwierzytelnieni i dodałem go do wpisów uprawnień. Pomogło

Chyba problemem było to, że właściciela dysku nie był w tych wpisach uprawnień.

Jeszcze raz dzięki :)

Dodano po 33 [minuty]:

Mam jeszcze jeden problem. Udało mi się uzyskać dostęp do dysku, ale teraz przy każdy folderze i pliku musze zmieniać właściciela i uprawnienia.

Jak zrobić to za jednym razem dla wszystkich plików ?
  • REKLAMA
  • #5 16671422
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Tam gdzie są zabezpieczenia dla dysku jest przycisk zaawansowane. Pod listą wpisów uprawnień jest przycisk Zmień uprawnienia i na następnym oknie przed zmianą należy zaznaczyć "Zastąp wszystkie uprawnienia obiektów podrzędnych uprawnieniami dziedziczonymi z tego obiektu"
  • #6 17995316
    pcnet

Poziom 32  
    Ocena: 217
    Nie można czegoś ustawić by za każdym podłączeniem do TV nie trzeba było zmieniać tych uprawnień?
    Konto firmowe:
    PC-NET
    Słonecznikowa 6B, Częstochowa, 42-224 | Strona WWW: https://agapo.pl
REKLAMA