logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robot MPM Kasia - przestal działać

Htomas 04 Wrz 2017 09:06 8844 2
REKLAMA
  • #1 16680040
    Htomas
    Poziom 18  
    Ocena: 152
    Robot nagle przestał działać. Rozebrałem go, przeczyściłem styki na płytce elektronicznej, silnik włącza się ale tylko po obrocie dźwigni wyłącznika w prawym górnym rogu zdjęcia z widokiem na płytkę elektroniki. Ale jak przenoszony jest mechaniczne ruch z pokrętła na ten wyłącznik? Przy rozbieraniu nic nie wypadło
    Ten dziwny wyłącznik ma oznaczenie SENUR 116-5, Google go nie znajduje
    W necie znalazłem tez rysunek złożeniowy robota (wyłącznik ma na mim oznaczenie D/4308 i D/6523)
    Załączniki:
    • Robot MPM Kasia - przestal działać Robot-rys zlozeniowy.jpg (65.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Robot MPM Kasia - przestal działać Robot2.jpg (215.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Robot MPM Kasia - przestal działać Robot1.jpg (204.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16680745
    mrx2000
    Poziom 16  
    Ocena: 47
    Htomas napisał:
    Ale jak przenoszony jest mechaniczne ruch z pokrętła na ten wyłącznik?

Prawdopodobnie na naczyniu masz "kołnierz" lub wypustkę plastikową, która podchodzi zdaje się w szczelinę robota, gdy jest naczynie założone i wtedy popycha dźwigienkę i pozwala na uruchomienie silnika. Przynajmniej ze zdjęć w necie tak wnioskuję :)
    Htomas napisał:
    Przy rozbieraniu nic nie wypadło

Przy rozbieraniu teraz nie, ale może właśnie ułamany jest ten plastik na naczyniu (może podczas mycia, albo zdejmowania).
  • #3 16680877
    Htomas
    Poziom 18  
    Ocena: 152
    mrx2000 napisał:
    Htomas napisał:
    Ale jak przenoszony jest mechaniczne ruch z pokrętła na ten wyłącznik?

Prawdopodobnie na naczyniu masz "kołnierz" lub wypustkę plastikową, która podchodzi zdaje się w szczelinę robota, gdy jest naczynie założone i wtedy popycha dźwigienkę i pozwala na uruchomienie silnika. Przynajmniej ze zdjęć w necie tak wnioskuję :)
    Htomas napisał:
    Przy rozbieraniu nic nie wypadło

Przy rozbieraniu teraz nie, ale może właśnie ułamany jest ten plastik na naczyniu (może podczas mycia, albo zdejmowania).

Dzięki. też mi się tak wydawało, spytam właścicielkę robota o to naczynie :D
REKLAMA