logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Euro Truck Simulator 2 - Ścinki przy niskich prędkościach i w miastach, konfiguracja PC

DiaxMe_ 05 Wrz 2017 14:47 5397 7
REKLAMA
  • #1 16682380
    DiaxMe_
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z moim etesem. Otóż jak gram i jadę np 120 km/h to gra chodzi w miarę płynnie (chociaż powinna chodzić lepiej), lecz gdy ruszam lub jadę z prędkością np 30 km/h widać ścinki, oraz gdy wjeżdżam do miasta. Próbowałem metod typu: Ustaw ''Dopasuj dla uzyskania lepszej wydajności'' w zaawansowanych ustawieniach systemu, instalowałem program game boster i to też nic nie dało, oraz ustawiałem priorytet wysoki. Konfiguracja mojego PC:

Procesor: Intel core 2 quad q6600 2,40Ghz GHz
    Ram RAM: 4Gb GB DDR2
    Karta Graficzna: Msi Geforce Gt 630 4GB
    System: Windows 7 Home premium
    Dysk: 160 GB
    Płyta główna: Lenovo G31T-LM
    Dodam jeszcze że od razu po zainstalowaniu gry wszystko chodziło bardzo płynnie. W tedy mój Pc był dopiero zakupiony. Proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • Euro Truck Simulator 2 - Ścinki przy niskich prędkościach i w miastach, konfiguracja PC Bez tytułu.png (36.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Euro Truck Simulator 2 - Ścinki przy niskich prędkościach i w miastach, konfiguracja PC Bez tytułu 2.png (9.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16683074
    Jack_Ripper_PL
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Instalowałeś jakieś dodatki,modyfikacje, nowe mapy?
    Duży wpływ na wydajność mają dodatki, szczególnie te które dodają ponadprogramowe światełka.
  • REKLAMA
  • #4 16684653
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 16689013
    Jack_Ripper_PL
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    DiaxMe_ napisał:
    Zapomniałem dodać w ostatnim poście. Mocny spadek fps jest gdy włącze światła.
    Dodano po 10 [minuty]:
    A gdybym zmienił procek i płytę główną na coś takiego: http://allegro.pl/asrock-h61m-dgs-r2-0-i3-2120-2x3-3ghz-matx-fv-i6876009971.html
    + 8 GB Ram to poprawiło by to wydajność?

Na 100% to jest procesor plus RAM. Szczególnie pewnie moment włączenia światełek (ew. lamp ulicznych) to jest chwila największych zacięć. Wystarczy niektóre detale pociągnąć nieco w dół, i możliwe że obeszłoby się bez inwestycji.
    Chociaż z drugiej strony, zestaw który zaproponowałeś powinien dać radę. Na 4 wątkowym 2,2GHz + 4 RAMu (DDR2) było się trzeba ładnie postarać, żeby zacinało - powyższy i3 nie powinien mieć większych problemów.
  • #8 16689475
    DiaxMe_
    Poziom 2  
    Dziękuje wszystkim za rady. Jeszcze poprubuję z detalami ale chyba będzie lepiej zainwestować w mojego PC.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z płynnością gry Euro Truck Simulator 2, szczególnie przy niskich prędkościach i w miastach, mimo że przy wyższych prędkościach gra działa lepiej. Zainstalowane modyfikacje oraz dodatki mogą wpływać na wydajność. Użytkownik rozważa wymianę procesora i płyty głównej na zestaw z procesorem Intel i3 oraz zwiększenie pamięci RAM do 8 GB, co powinno poprawić wydajność. Inne sugestie obejmują zmniejszenie rozdzielczości oraz dostosowanie detali graficznych. Problemy z wydajnością mogą być związane z ograniczeniami procesora i pamięci RAM.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA