Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Grand Voyager 96r. - Dmuchawa nawiewu przestała działać .

lew_jarus 06 Sep 2017 17:57 7350 5
    lew_jarus
    Level 9  
    Witam szukałem na forum lecz nikt nie miał jeszcze takiego problemu jak ja. Proszę o pomoc lub jakiś wskazówki mianowicie dmuchawa przestała chodzić bezpieczniki są ok. dmuchawa jest ok. kupiłem drugi potencjometr do regulacji obrotami (cały panel) i nic już nie wiem gdzie szukać czy przekaźnik jest walnięty wychodzi na to że nie ma prądu w przewodach. Jeszcze jedno pytanie dla znawców tego modelu czy MODUŁ dmuchawy ma lub może mieć coś wspólnego czy przekaźnik to który ? Bo pod maską nie ma przekaźnika dla dmuchawy tylko bezpiecznik pod kierownicą są lecz nie opisane.
    prochu1972
    Level 13  
    W tych modelach są montowane fatalne rezystory, które często padają . Rezystor jest umiejscowiony na grodzi po prawej stronie ( pasażer) pod podszybiem. To sprawdź w pierwszej kolejności.
    lew_jarus
    Level 9  
    Dzięki za odpowiedź w pierwsze kolejności lecz sprawdzałem miernikiem z lampkom na żadnym przewodzie na rezystorze niema prądu czy jest to możliwe żeby sterowanie było minusem? I na sterowniku obrotami też niema prądu jestem w kropce bo wygląda tak jakby był walnięty bezpiecznik.
    Jak by był to rezystor to by chodził na najwyższym biegu czyż nie prawda?
    lew_jarus
    Level 9  
    Miernikiem zmasowanym z akumulatora sprawdzałem po wszystkich przewodach i nie ma plusa (żarówka się nie świeci). A body komputer pod kierownicą jest tam przekaźnik od dmuchawy? Czy wiesz który to może być? Nie ma opisu tych przekaźników.

Dodano po 7 [minuty]:

Wcześniej objawy był takie po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka wentylator chodził jakby dostał zwarcie na styku wyłączenia musiałem potencjometrem wyłączyć . Aż przestał działać.
    lew_jarus
    Level 9  
    Znalazłem przyczynę braku dmuchawy w moim samochodzie u mnie przekaźnik dmuchawy znajduje się pod deską rozdzielczą za body komputerem Chrysler Grand Voyager 96r. - Dmuchawa nawiewu przestała działać .