logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OneDrive - jak odzyskać pliki po odłączeniu synchronizacji?

Ortix 09 Wrz 2017 16:52 1848 5
REKLAMA
  • #1 16690123
    Ortix
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam.
    Mój folder 'Dokumenty' był synchronizowany przez OneDrive do czasu aż postanowiłem dziś wyłączyć tę usługę.
    Po prostu odłączyłem PC od chmury opcją widoczną na zdjęciu niżej.
    Nieoczekiwanie usunęło mi z komputera całą zawartość folderów synchronizowanych przez OneDrive.
    Część która zdążyła z updatem do chmury tam wisi niestety większość przepadła bez śladu.
    Najzwyczajniej wyrzuciło mi wszystkie pliki które były powiązane z OneDrove Cloud.
    Zastanawiam się czy jest gdzieś na Komputerze kopia zawierająca utracone z tych folderów pliki.
    Z tego co wynika z komunikatu gdzieś na komputerze powinno utworzyć takową kopie.
    Niestety w pomocy Microsoft nie doszukałem się żadnej informacji o tym.

Na samej chmurze jest część plików wcześniej updatowanych, lecz te które miałem w samym folderze Moje Dokumenty na PC po prostu zniknęły.
    Tym samym pokornie proszę o pomoc, ewentualne wskazówki i pomysły.OneDrive - jak odzyskać pliki po odłączeniu synchronizacji?
  • REKLAMA
  • #2 16690533
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1564
    Standardowa procedura odzyskiwania danych z dysku jak w przypadku niecelowego usunięcia. Jak nadpisane to po plikach.
    Na samym One Drive, w zależności jak miałeś skonfigurowane, sprawdź czy nie zostały przeniesione do Kosza czy jak tam się to nazywa.
  • REKLAMA
  • #3 16690699
    pawel.krzyszka
    Poziom 10  
    Witam,
    Jeśli miałeś zaznaczoną opcje jak na załączonym pliku to wszystkie dokumenty powinny znajdować się w chmurze. W innym przypadku pliki będą na dysku.

OneDrive - jak odzyskać pliki po odłączeniu synchronizacji?
  • REKLAMA
  • #4 16691356
    Ortix
    Poziom 11  
    Ok tylko gdzie teraz znajdują się te pliki, nie podano żadnej lokalizacji a w miejscu zsynchronizowanym z chmurą jest pusto.
    @U.P.
    W koszu nie ma tych utraconych plików.

Tak jak by program po odłączeniu PC pozbył się tych plików.
    Na chmurze była tylko nieznaczna część.

Wciąż szukam kopii zapasowej usuniętych plików.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16692701
    pawel.krzyszka
    Poziom 10  
    Skrót klawiaturowyLogo systemu Windows klawisz R.

Wpisz ciąg %userprofile%. Zostanie otwarte okno Eksploratora plików zawierające Twoją nazwę u góry.

Odszukaj dodatkowy folder o nazwie „OneDrive” lub „SkyDrive”, który ma starszą datę utworzenia lub datę modyfikacji, a następnie wyszukaj w nim brakujące pliki i foldery. Nazwa tego folderu może być również zakończona ciągiem „.old”.

Jeśli znajdziesz brakujące pliki, skopiuj i wklej te z nich, które chcesz zachować, do nowszego folderu usługi OneDrive.
  • #6 16701110
    Ortix
    Poziom 11  
    pawel.krzyszka napisał:
    Skrót klawiaturowyLogo systemu Windows klawisz R.

Wpisz ciąg %userprofile%. Zostanie otwarte okno Eksploratora plików zawierające Twoją nazwę u góry.

Odszukaj dodatkowy folder o nazwie „OneDrive” lub „SkyDrive”, który ma starszą datę utworzenia lub datę modyfikacji, a następnie wyszukaj w nim brakujące pliki i foldery. Nazwa tego folderu może być również zakończona ciągiem „.old”.

Jeśli znajdziesz brakujące pliki, skopiuj i wklej te z nich, które chcesz zachować, do nowszego folderu usługi OneDrive.

Znalazłem wszystkie brakujące pliki dokładnie w miejscu wskazanym przez Twój sposób.
    Tym samym problem można uznać za rozwiązany natomiast ty zostałeś moim bohaterem.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
REKLAMA