logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OneDrive jak mam zsynchronizować katalog z plikami?

bumble 04 Paź 2019 20:55 408 6
REKLAMA
  • #1 18202077
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1187
    Mam onedrive. Jak przenoszę katalog z komputera na dysk w chmurze to się tam pojawia. Na innych urządzeniach tez ale plików w katalogach nie ma. Dlaczego?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18202231
    bumble
    Poziom 40  
    Tak mam katalog one drive. Jak jednak wrzuciłem katalog z dysku o nazwie np "x" pojawił się w chmurze i pojawił się w katalogu one drive. Synchronizacja niby włączona. Jak teraz do katalogu "x" na dysku wrzucę katalog "y" to ten już nie pojawia się ani w chmurze ani w katalogu onedrive. Czyli co tak naprawdę jest synchronizowane? Chmura i katalog onedrive?
  • #4 18202240
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2975
    bumble napisał:
    Jak teraz do katalogu "x" na dysku wrzucę katalog "y"

Mimo otwartego GUINNESS’a nie rozumiem. Masz Y wrzucić na OneDrive a nie na dysk. I wtedy będzie ok.
  • REKLAMA
  • #5 18202257
    bumble
    Poziom 40  
    No właśnie. Ja pracuję na dysku powiedzmy "e" Na dysku e mam katalog x. Ten katalog x wrzuciłem do chmury. Jeśli teraz zmienię coś na dysku e w katalogu x nie zmienia mi się to w chmurze. Synchronizacja jest tylko pomiędzy chmura - onedrive.
    Jak ściągnąć pliki z chmury do one drive żeby były w dwóch miejscach. W chmurze i na dysku dostępne offline?
  • REKLAMA
  • #7 18202292
    bumble
    Poziom 40  
    Po prostu chcę osiągnąć kilka rzeczy.
    1, pliki mam w chmurze i na dysku dla pracy offline
    2, zmiana czegokolwiek na dysku zmienia mi to w chmurze i na odwrót.
    Wywnioskowałem z tego że w takim razie cały onedrive musi być moim dyskiem,

Dodano po 6 [minuty]:

Narazie sprawę rozwiązałem w ten sposób, że na katalogach które potrzebuję kliknąłem zawsze przechowuj na tym urządzeniu i są tu i tu. Z ta mała różnicą że nie mogę trzymać katalogów na dysku tylko w katalogu nadrzędnym onedrive.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z synchronizacją plików w OneDrive. Po przeniesieniu katalogu z komputera do chmury, pliki w podkatalogach nie są widoczne na innych urządzeniach. Użytkownik zauważa, że zmiany w katalogu na dysku E nie są synchronizowane z chmurą. Ostatecznie, rozwiązaniem okazało się zaznaczenie opcji "przechowuj na tym urządzeniu" dla potrzebnych katalogów, co pozwala na dostęp do plików zarówno w chmurze, jak i offline, jednak wymaga trzymania ich w katalogu nadrzędnym OneDrive.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA