Dobry wieczór.
Poszukuję dosyć taniego monitoringu. Spośród wszystkich dostępnych na rynku zainteresowały mnie dwa systemy - HD-CVI i IP. Problem w tym, że IP zazwyczaj jest ok. 2-3 razy droższy od HD-CVI. Ze względu na to, że potrzebuję go na działkę, to budżet jest skromny.
Wymagam koniecznie rzeczy tj. zdalny podgląd oraz tanie kamery z IR.
Myślałem nad zakupem IP lub HD-CVI. Oto zestawy które sobie sam wytypowałem.
1. Monitoring IP
Rejestrator
- Dahua NVR2104HS-S2
- Dahua NVR4104H
Kamery
- EasyCam EC-230T
- Blow 78-755#
2. Monitoring HD-CVI
Rejestrator
- Gise DVR-1008-5
Kamery
- Dahua HAC-HFW1220SP / HAC-HFW1200SP
- BCS TQ4200IR3
Budżet, jaki zakładam na ten moment to około 1000zł - rejestrator + kamery, do tego dojdzie osobno monitor, kable itd.
Proszę o wypowiedzenie się przez osoby, które się na tym znają. Nie wiem szczerze który z tych wariantów wybrać. Z jednej strony pasowałoby IP z kamerami EC-230T i NVR4104H, a z drugiej jakiś ciekawy rejestrator (fajnie gdyby to nie był chińczyk taki jak GISE) i kamerki BCS TQ4200IR3.
Czym się lepiej zainteresować? Monitoringiem IP czy może HD-CVI?
Z góry dziękuję
Poszukuję dosyć taniego monitoringu. Spośród wszystkich dostępnych na rynku zainteresowały mnie dwa systemy - HD-CVI i IP. Problem w tym, że IP zazwyczaj jest ok. 2-3 razy droższy od HD-CVI. Ze względu na to, że potrzebuję go na działkę, to budżet jest skromny.
Wymagam koniecznie rzeczy tj. zdalny podgląd oraz tanie kamery z IR.
Myślałem nad zakupem IP lub HD-CVI. Oto zestawy które sobie sam wytypowałem.
1. Monitoring IP
Rejestrator
- Dahua NVR2104HS-S2
- Dahua NVR4104H
Kamery
- EasyCam EC-230T
- Blow 78-755#
2. Monitoring HD-CVI
Rejestrator
- Gise DVR-1008-5
Kamery
- Dahua HAC-HFW1220SP / HAC-HFW1200SP
- BCS TQ4200IR3
Budżet, jaki zakładam na ten moment to około 1000zł - rejestrator + kamery, do tego dojdzie osobno monitor, kable itd.
Proszę o wypowiedzenie się przez osoby, które się na tym znają. Nie wiem szczerze który z tych wariantów wybrać. Z jednej strony pasowałoby IP z kamerami EC-230T i NVR4104H, a z drugiej jakiś ciekawy rejestrator (fajnie gdyby to nie był chińczyk taki jak GISE) i kamerki BCS TQ4200IR3.
Czym się lepiej zainteresować? Monitoringiem IP czy może HD-CVI?
Z góry dziękuję