Witam serdecznie,
Planuję założyć monitoring do domu jeśli chodzi o informacje szczególowe to:
- budżet 3k zł netto
- wymagania stawiane systemowi: identyfikacja intruzów
- ilość kamer: 4, z możłiwością dodania jeszcze dwóch w póżniejszych czasie
- warunki oświetleniowe: droga oświetlona(2 kamery), 2 kamery w słabo/nie oświetlonym miejscu
- minimalny czas zapisu tydzien
- dostęp do nagranego materiału; zdalny, lokalny na monitorze, dedykowana aplikacja mobilna
- szczegółowość (rozpoznanie twarzy, sylwetki, widok ogólny)
Szkic z propozycja rozmieszczenai kamer
Mam do Was pytanie, jaki sprzęt dobrać? Myślałem o zestwie z Hikvision model DS-7608NI-K2/8P i kamerami IP FULL HD DS-2CD1123G0-I.
Tylko mam wątpliwości do obiektywu szerokotnego i chyba bardziej na lepiej takie kamery DS-2CD1021-I.
Osobiście to jest drugie podejscie do monitoringu. U siebie zrobiłem na tzw. `jana`, kupiłem zestaw reolink, podłączyłem i wszytsko fajnie działa od kilku miesięcy, jakość jest okay i ogólnie jestem zadowlony chociaż sam rejestrator trochę się zawiesza. Tutaj chcaiłbym podejsć profesjonalnie i niezawodnie.
Planuję założyć monitoring do domu jeśli chodzi o informacje szczególowe to:
- budżet 3k zł netto
- wymagania stawiane systemowi: identyfikacja intruzów
- ilość kamer: 4, z możłiwością dodania jeszcze dwóch w póżniejszych czasie
- warunki oświetleniowe: droga oświetlona(2 kamery), 2 kamery w słabo/nie oświetlonym miejscu
- minimalny czas zapisu tydzien
- dostęp do nagranego materiału; zdalny, lokalny na monitorze, dedykowana aplikacja mobilna
- szczegółowość (rozpoznanie twarzy, sylwetki, widok ogólny)
Szkic z propozycja rozmieszczenai kamer
Mam do Was pytanie, jaki sprzęt dobrać? Myślałem o zestwie z Hikvision model DS-7608NI-K2/8P i kamerami IP FULL HD DS-2CD1123G0-I.
Tylko mam wątpliwości do obiektywu szerokotnego i chyba bardziej na lepiej takie kamery DS-2CD1021-I.
Osobiście to jest drugie podejscie do monitoringu. U siebie zrobiłem na tzw. `jana`, kupiłem zestaw reolink, podłączyłem i wszytsko fajnie działa od kilku miesięcy, jakość jest okay i ogólnie jestem zadowlony chociaż sam rejestrator trochę się zawiesza. Tutaj chcaiłbym podejsć profesjonalnie i niezawodnie.