logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć laptopa bez HDMI do TV z HDMI? VGA i DisplayPort

smartfon 10 Wrz 2017 13:52 1290 3
REKLAMA
  • #1 16691512
    smartfon
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Chcę kupić taniego laptopa do 400zł i bardzo ciężko jest trafić takiego z HDMI. Pozostaje więc Display Port i VGA. W tv mam tylko port HDMI. Laptopy z Display Port są droższe od tych z samym VGA i kosztują ponad wyznaczone 400zł. I tu mam problem. Jeśli laptop ma samo VGA to wystarczy, że zakupię kabel vga-hdmi i będę miał obraz na tv? I czy jakość będzie gorsza niż gdyby było to hdmi-hdmi? To samo pytanie do Display Port. Wiem, że w obu przypadkach audio trzeba poprowadzić osobno. Ale jeśli nie poprowadzę dźwięku po kablu to czy z laptopa będzie emitowany dźwięk, czy bedę musiał zadowolić się samym video?
  • REKLAMA
  • #2 16691535
    alien90fr
    Poziom 26  
    Ocena: 107
    Jakość będzie raczej gorsza bo VGA to sygnał analogowy a nie cyfrowy ale działać będzie. A dźwięk myślę że powinien działać normalnie.
  • REKLAMA
  • #3 16691667
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2792
    smartfon napisał:
    To samo pytanie do Display Port. Wiem, że w obu przypadkach audio trzeba poprowadzić osobno.

Display Port da sie skonwertować na HDMI przejściówką za kilkanaście zł. Dźwięk też powinien być...
  • #4 16691673
    iDest
    Uczeń
    Ocena: 11
    Ewentualnie możesz zakupić urządzenie o nazwie "Google Chromecast" i transmitować obraz z lapka po internecie
REKLAMA