logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podkaszarka Elektryczna NAC TE25-J - Jak otworzyć głowicę?

hellls 10 Wrz 2017 18:44 24855 9
REKLAMA
  • #1 16692089
    hellls
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Dzień Dobry
    Zakupiłem podkaszarkę jak w tytule,.
    Chcąc otworzyć głowicę z żyłką, żyłka cała weszła do głowicy i i teraz nie mogę jej wyciągnąć, a głowica nadal nie chce się otworzyć. Jak mam ją otworzyć?
    Zdjęcia dodam zaraz
  • REKLAMA
  • #2 16692204
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 610
    Jest piktogram na głowicy, w prawo zamknięta , kręcąc w lewo otwieramy.
  • #3 16692333
    hellls
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Próbuje cały czas ale nawet z całej siły na chcę się odkręcić
  • REKLAMA
  • #4 16692346
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 610
    Trzymaj lewą ręką za to większe karbowane a prawą kręć zgodnie ze strzałką. Ostatecznie to dwie żabki i na chama.
  • REKLAMA
  • #5 16692358
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    Ocena: 1134
    yanes napisał:
    Jest piktogram na głowicy, w prawo zamknięta, kręcąc w lewo otwieramy.

Tak, ale aby otworzyć głowicę trzeba jeszcze (prawdopodobnie) wcisnąć z boku głowicy taki "dynks" blokujący aby przekręcić.

Dodano po 5 [minuty]:

yanes napisał:
    Ostatecznie to dwie żabki i na chama.

"Na chama" lepiej nie próbować bo ten przycisk blokujący otwarcie jest plastikowy. Przy "siłowej" próbie otwarcia na pewno odleci i po głowicy.

Nie wiem jaką masz tam głowicę (zdjęcia pożądane :D ), ale to niby jest głowica od Twojej podkaszarki (zdjęcia i opis z netu).
    I tak jak zaznaczyłem: zielona strzałka wcisnąć z obydwu stron głowicy i rozdzielając tak jak ta linia (czerwona strzałka) wyciągnąć ten "dekielek" (zółta strzałka) do góry (z wyglądu tej głowiczki ze zdjęcia to chyba wygląda że "bez kręcenia" trzeba wyciągnąć).
  • #7 16692480
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    yanes napisał:
    i do tej się odnosiłem "dynksa" tam nie widać. Czekamy na zdjęcia od autora tematu.

Być może i tak, no to czekamy.
    Załączniki:
    • ECO-TE25-J-2017-z-CE-ost.pdf (1.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 17178399
    mar_myr
    Poziom 1  
    Ocena: 3

Mam ten sam problem z tym samym modelem podkaszarki. Dodaję zdjęcia, bo sytuacja jest... flustrująca. Instrukcję przeczytałem, próbowałem zastosować w praktyce - niestety na głowicy (vide zdjęcia) nie widać żadnych przycisków - próbowałem ją naciskać w losowych miejscach, ale to też na nic. Kierunek otwarcia / zamknięcia głowicy jest owszem widoczny (znowu zdjęcie) - ale w praktyce... nic się nie dzieje przy próbie obrotu głowicy.

Szanowni forumowicze - jakieś inne praktyczne rady?
  • REKLAMA
  • #9 17178749
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    mar_myr napisał:
    Szanowni forumowicze - jakieś inne praktyczne rady?

To tylko przypuszczenia, ale być może należy najpierw wcisnąć tą dużą kopułkę głowicy (czerwone strzałki) i dopiero wtedy należy obracać zgodnie z kierunkiem otwierania (zielona strzałka). To tylko przypuszczenia, ale zawsze warto spróbować, może coś pomoże.

• #10 17179508
    Michelson
    Poziom 26  
    Ocena: 305
    Mam podobną podkaszarkę i moim zdaniem odpowiedź już padła w tym temacie. Jedną ręką trzeba przytrzymać za tą karbowaną większą część, a następnie głowicę obrócić zgodnie ze strzałką. Tam są dość ciasne zatrzaski. Jak podkaszarka jest nowa, lub dostanie się tam trochę piasku, to trochę ciężko to idzie. Nie ma innej opcji.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z otwarciem głowicy podkaszarki elektrycznej NAC TE25-J, w której żyłka wciągnęła się do środka. Forumowicze sugerują, aby przytrzymać większą karbowaną część głowicy jedną ręką, a drugą kręcić zgodnie z kierunkiem strzałki. Wskazują również na konieczność wciśnięcia blokującego przycisku z boku głowicy przed próbą obrotu. Użytkownicy podkreślają, że głowica może być ciasna, zwłaszcza w nowych urządzeniach lub po dostaniu się piasku. W przypadku dalszych trudności, zaleca się ostrożność, aby nie uszkodzić plastikowych elementów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA