logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LiteOn 52246S - BIOS wykrywa jako LHTD-NN LTR 52246R, szukam firmware 6S0F

pgateam 04 Sie 2005 20:28 978 3
REKLAMA
  • #1 1706893
    pgateam
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam mam wielki problem a mianowicie wyłączyłem kompa i po ponownym restarcie nagrywrka nawaliła bios ją wykrywa jako LHTD-NN LTR 52246R próbowałem wgrać nowe firmware (najnowsze) ale nie chce się wgrać może ktoś ma firmware 6S0F jeśli tak to prosze o przesłanie na piotrek984(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1706963
    patryk_mirek
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    po pierwsze sprawdz kable od nagrywarki do plyty glownej
    (ps czy ty nie 'podkrecales'tej nagrywarki tzn z wolniejszego modelu robiac szybszy:?:wgrywajac firmware z tej nagrywarki)
    a co do firmware
    to jest taka naklejka na nagrywarce: www.liteonit.com

firmware jest na tej stronie:
    [/url]http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_cd-rw.asp?Flag=1&Item=R526S0F&Model=LTR-52246S[url][/url]
  • REKLAMA
  • #3 1707026
    pgateam
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    problem rozwiązny wgrałem nowy firmware i wszystko działa
    Ale mam jeszcze jedno pytanie czy z tej nagrywarki można zrobić szybszy model ??
  • Pomocny post
    #4 1708419
    patryk_mirek
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    szybszy to juz niestety nie :cry:(najszybsza nagrywarka z tej serii)
    (zasada jest taka ze jak sie 'podkreca' nagrywarke to mozna wgrac firmware z szybszego modelu ALE musi sie nazywac podobnie np LTR-48246S to mozesz wgrac z LTR-52246S i ostatnia cyfra tutaj (cyfra 6) (co do litery to niemem pewnosci ale chyba tez)musi byc taka sama
    -a ze niema juz szybszego modelu ktory mialby w nazwie 6sto niewiele zdzialasz...
    jedynie mozesz zrobic z tego sony crx220e(jak dobrze pamietam)(wg mnie to mniej bledow robi na koncu plyty przy duzych predkosciach
    ogolnie polecam poszukac na www.cdrinfo.plbyl kiedys artykul o tym
    pozatymkiedys na stroniehttp://codeguys.rpc1.org
    byla lista nagrywarek liteona i ich odpowiednikow innych firm(ktore sie roznily tylko firmware'm)oraz narzedzia do wgrywania

ale uprzedzam-ulepszanie w ten sposob nagrywarki konczy sie utrata gwarancji i moze sie tez skonczyc smiercia nagrywarki...)

aha i dziekuje za wyrazy uznania dla mnie:D
    ciesze sie ze moglem pomoc
REKLAMA