logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi ec 850.m - cieknie woda po zdjęciu portafiltra

cez91 12 Wrz 2017 10:07 3543 9
REKLAMA
  • #1 16694806
    cez91
    Poziom 9  
    Ocena: 59
    Witam,
    Mam taki problem że po zrobieniu kawy i zdjęciu portafiltra z grupy ( wylot bojlera) kapie woda przez dłuższy czas . Jest tak bez względu czy robię kawę czy po prostu nacisnę guzik zrobienia kawy bez podpięcia portafiltra z kawą. Co może być przyczyną ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16695040
    cez91
    Poziom 9  
    Czy da się do niego dostać bez problemu , czy trzeba wszystkie "bebechy" wyciągać od tyłu ? Ciekawe jaki może być koszt naprawy ?
  • REKLAMA
  • #4 16695604
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3331
    No bez rozbiórki raczej tego nie wymienisz..
    Rozkręca się od góry.
    Naturalnie proszę wziąść pod uwagę fakt ze jest to czysto hipotetyczne podpowiedź zanim zamówi pan części.
    Najpierw trzeba potwierdzić moja hipotezę usterki.

O kosztach to można pisać jak ktoś fachowym okiem stwierdzi usterkę fizycznie i zrobi choćby wizualne oględziny wnętrza ekspresu.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #5 16698400
    cez91
    Poziom 9  
    W weekend będę miał trochę czasu to się do tego zabiorę .Wtedy zobaczymy co i jak ?
  • #6 16990092
    rafalek0902
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam
    mam ten sam problem. Czy udało się ekspres naprawić? jaki byl koszt?
    Z góry bardzo dziękuje za odp
    pozdrawiam
    Monika
  • #7 16990167
    cez91
    Poziom 9  
    U mnie ekspres jest naprawiony. Naprawiłem sam więc niewiele to kosztowało ponieważ zawór kupiłem w internecie .Z tego się dowiadywałem to serwis na Śląsku bierze ok.300 zł .W tym jest odkamienianie i wymiana uszczelek .
  • REKLAMA
  • #8 16990198
    rafalek0902
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    cez91 napisał:
    U mnie ekspres jest naprawiony. Naprawiłem sam więc niewiele to kosztowało ponieważ zawór kupiłem w internecie .Z tego się dowiadywałem to serwis na Śląsku bierze ok.300 zł .W tym jest odkamienianie i wymiana uszczelek .

dziękuję za szybką odpowiedź.
    a co było dokladnie przyczyna? która część Pan naprawil?
  • #9 17077420
    monikago
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam mógłby Pan dać znać która część Pan wymienil ? Czy to ta część jak w załączeniu ?
    Z góry bardzo dziękuję
    Załączniki:
    • DeLonghi ec 850.m - cieknie woda po zdjęciu portafiltra Screenshot_20180303-174545.png (388.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 17077425
    monikago
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    cez91 napisał:

Witam, czy chodziło o ta część ?
    Załączniki:
    • DeLonghi ec 850.m - cieknie woda po zdjęciu portafiltra Screenshot_20180303-174545.png (388.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ekspresem DeLonghi EC 850.M, polegający na cieknącej wodzie z grupy po zdjęciu portafiltra, niezależnie od tego, czy przygotowuje kawę, czy nie. Odpowiedzi sugerują, że przyczyną może być uszkodzony zawór głowicy lub trójnik. Wymiana tych części wymaga rozbiórki ekspresu, co może wiązać się z kosztami naprawy w serwisie wynoszącymi około 300 zł. Użytkownik, który naprawił swój ekspres samodzielnie, zakupił zawór przez internet, co znacznie obniżyło koszty. Inni uczestnicy dyskusji pytają o szczegóły dotyczące wymienianych części.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA