logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić OUT3 w Integra 32 do sygnalizacji alarmu i sterowania z manipulatora?

arni24 12 Wrz 2017 19:05 1218 8
  • #1 16695694
    arni24
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam takie pytanie jak ustawić wyjście OUT3 tak aby sygnalizowało alarm włamaniowy a dodatkowo można było nim sterować przełącznikiem bistabilnym z manipulatora.
  • #2 16695740
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Niech no Cię świat ogarnie, rozwiń myśl:
    arni24 napisał:
    a dodatkowo można było nim sterować przełącznikiem bistabilnym z manipulatora.

Widziałem kilka manipulatorów do Integry ale żadnego z przekaźnikiem.

Dodano po 33 [sekundy]:

Napisz dokładnie co chcesz osiągnąć.
  • #3 16695792
    arni24
    Poziom 11  
    Chodzi mi o oświetlenie w domu gdy jest alarm włamaniowy załącza mi się oświetlenie w domu z wyjścia OUT3 a gdy nie ma alarmu włamaniowego moge tym wyjściem sterować np.z manipulatora lub smartphona.
  • #4 16695814
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Zainteresuj się wyjściami typu:
    - przełączni BI
    - suma logiczna wyjść

Pożeń to ładnie i będzie działać.

No i wyjściem typu alarm włamaniowy.. rzecz jasna.
  • #5 16695816
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Integra32 ma 6 wyjść niskoprądowych - pozostałe masz zajęte?
    Nie ma opcji aby wyjście pełniło różne funkcje "jednocześnie". Albo ma być do dyspozycji jako alarmowe, albo wykorzystywane ma być do sterowania.
  • #6 16695822
    arni24
    Poziom 11  
    Wcześniej miałem CA10 i to działało.
  • #7 16695824
    dariusz.bembenek
    arni24 napisał:
    Wcześniej miałem CA10 i to działało.

Nie mogło Ci to działać w sposób "normalny". Musiała być zrobiona jakaś rzeźba, np. na przekaźnikach. W Integrze od tego są funkcje logiczne. Odpowiedź już dostałeś.
  • #8 16695856
    arni24
    Poziom 11  
    Żadnej rzeźby nie było po prostu przełącznik bistabilny był sterowany z manipulatora(hasło*i jakaś cyfra) poza tym alarm włamaniowy i pożarowy. Pytam czy w integrze też tak można czy zastosować dwa wyjścia.
  • #9 16695878
    dariusz.bembenek
    Już Ci przecież odpisałem wyżej - tak, da się zrobić na Integrze funkcjonalność której potrzebujesz. Popatrz wyżej.

Co do CA-10, to żeby była jasność:
    Jeżeli sterowałeś wyjściem za pomocą sekwencji "hasło * cyfra", to oznacza, że to wyjście było ustawione jako Przełącznik BI/MONO. Nie mogło to wyjście załączać się w momencie alarmu włamaniowego czy pożarowego. A jeżeli miałeś końcowy element (np. lampa), która jednak się zapalała w momencie ręcznego sterowania lub alarmu, to musiał być tutaj zrobiony jakiś myk. Np. dwa wyjścia połączone odpowiednio spolaryzowanymi diodami albo przez przekaźniki.
    Innej możliwości nie widzę. Wiem, że nie jest to przedmiotem dyskusji, ale nie wyobrażam sobie innej możliwości realizacji tego na CA-10.

Dodano po 14 [minuty]:

Przykład:
    Jak ustawić OUT3 w Integra 32 do sygnalizacji alarmu i sterowania z manipulatora?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak skonfigurować wyjście OUT3 w systemie alarmowym Integra 32, aby sygnalizowało alarm włamaniowy oraz umożliwiało sterowanie oświetleniem za pomocą przełącznika bistabilnego z manipulatora. Odpowiedzi wskazują, że Integra 32 ma ograniczenia w jednoczesnym używaniu wyjść do różnych funkcji. Użytkownik wcześniej korzystał z systemu CA10, gdzie taka funkcjonalność była możliwa. Wskazówki sugerują użycie wyjść typu przełącznik BI oraz funkcji logicznych, jednak podkreślają, że nie można jednocześnie używać jednego wyjścia do sygnalizacji alarmu i sterowania. Proponowane rozwiązania obejmują zastosowanie dwóch wyjść lub dodatkowych elementów, takich jak przekaźniki.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA