logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dodatkowy sygnalizator do Integra 32 przez przekaźnik?

strazak26 23 Maj 2007 21:53 2786 8
REKLAMA
  • #1 3914833
    strazak26
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Witam
    Potrzebuję pomocy .
    Jak mogę podłączyć sygnalizator (taki dodatkowy) bo nie ma zewnętrznego, aby sygnalizował o załączeniu radiolinią czuwania w jednej ze stref. Wy OUT1 mam opisane jako alarmowe (jest sygnalizator wew) WY OUT2 jako zasilanie, a EX jako zasilanie expandera.
    Myślałem o OUT3 ale jest to chyba wyjście nisko prądowe - więc chyba przez przekaźnik ale nie mam pojęcia jak podłączyć przekaźnik jeszcze nigdy tego nie robiłem i wogóle jaki przekaźnik jeżeli już.
    Proszę o podpowiedź.

Dodano po 7 [minuty]:

Tak sobie myślę i dochodzę do wniosku że zasilanie można wziąć z AUX a wtedy OUT2 zrobić jako sygnalizacja zał/wył/kasuj??
    Co Wy na to??
  • REKLAMA
  • #2 3915266
    strazak26
    Poziom 13  
    Sorki ale to jest Wyjście a nie wejście. Ze styków radiolini to wiem że 82
    A te wy OUT 8 jako co??

A co z moim pomysłem??? Żeby zasilanie czujek z AUX a sygnalizację załącz/wyłącz z OUT2??
  • #3 3915282
    joy
    Poziom 21  
    Ocena: 45
    Jeśli jest sygnalizator zewnętrzny to co stoi na przeszkodzie żeby wykorzystać go do sygnalizowania alarmu jak i załączenia i wyłączenia czuwania, jest taka opcja jak suma logiczna wyjść, i zresztą kłania się instrukcja, jest tam wszystko opisane, i myślę że rozwiąże to twój problem.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3915290
    strazak26
    Poziom 13  
    Czytaj wyżej - nie ma sygn.zew bo sobie nie życzy. A o tej sumie logicznej to nie mogę nic zrozumieć z instrukcji"((
  • #5 3915301
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 3915352
    strazak26
    Poziom 13  
    Co znaczy przekroczysz czy to wyjście jest ograniczone jeżeli tak to do ilu??
  • REKLAMA
  • #7 3915589
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1415
    W instrukcji jest to napisane. Może wreszcie do niej zajrzyj i nie męcz kolegów prostymi pytaniami.
    Pzdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 3918245
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Mam pytanie troszkę odbiegające od tematu, jak robicie sygnalizację załączenia/wyłączenia czuwania na jednym sygnalizatorze który sygnalizuje też włamanie w centralach CA-6 i CA-10??
    Tam nie ma opcji sygnalizacji jak np. w CA-5 dla OUT1 ani sumy logicznej wyjść jak w integrach.
  • #9 3918307
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia dodatkowego sygnalizatora do centrali alarmowej Integra 32 za pomocą przekaźnika. Autor pyta, jak wykorzystać wyjścia OUT1, OUT2, OUT3 oraz zasilanie AUX i EX do sygnalizacji załączenia czuwania radiolinią w jednej ze stref, zwracając uwagę, że OUT3 jest wyjściem niskoprądowym i wymaga zastosowania przekaźnika. Proponuje zasilanie sygnalizatora z AUX, a sygnalizację załączenia/wyłączenia z OUT2. W odpowiedziach sugeruje się programowanie wyjścia (np. OUT3) jako potwierdzenie załączenia czuwania dla wybranej strefy oraz stosowanie przekaźników do separacji sygnałów, zwłaszcza gdy wyjścia są niskoprądowe. Wskazano, że maksymalne obciążenie prądowe wyjść jest określone w instrukcji centrali. Poruszono także temat sumy logicznej wyjść do łączenia sygnałów oraz separacji wyjść diodami lub przekaźnikami w celu sterowania jednym sygnalizatorem sygnalizującym różne stany (załączenie, wyłączenie, alarm).
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA