logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung UE48H6700 - nie działa Ipla i Player.pl

pawel84lbn 17 Wrz 2017 00:11 36207 6
REKLAMA
  • #1 16703349
    pawel84lbn
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Witam
    Od jakiegoś czasu mam problem z Iplą i Playerem.
    Ipla nie chce się w ogóle włączyć, pojawia się tylko pasek ładowania, po czym po dłuższej chwili wraca do wyboru aplikacji.
    W playerze natomiast dzieje się podobnie, z tym, że po wybraniu materiału do obejrzenia kręci się pasek ładowania, po czym TV się restartuje.
    Dodam, że pozostałe aplikacje typu Youtube itp. działają bez zarzutu.
    Nie mam pojęcia co może byc przyczyną, może Wy mieliście podobny problem.
    Z góry dzięki za wszelkie info. :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16703844
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witaj. Spróbuj może zmienić dostarczenie internetu do TV. Zamiast WI-FI połącz przewodem ( lub na odwrót ). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16704450
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5500
    pawel84lbn napisał:
    Nie mam pojęcia co może byc przyczyną,

Pewnie właściciele aplikacji coś w nich zmienili i potrzebna jest nowa wersja playerów w tv.
    Sam nic z tym nie zrobisz.
    Należy (jeśli jest dostępne) wgrać najnowsze oprogramowanie do tv.
    Jeśli takowego nie ma, to nic z tym nie zrobisz.
    Czasami pomaga reset tv i reset SMART TV.
  • REKLAMA
  • #4 16704979
    pawel84lbn
    Poziom 9  
    Pewnie Kocurek masz rację. Do TV wgrane jest już najnowsze oprogramowanie. Jak wchodzę przez Web Browser na stronę Ipli to samo, kręci
    się tylko pasek ładowania...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16705051
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5500
    pawel84lbn napisał:
    Pewnie Kocurek masz rację.

Ten cały SMART TV to jeden wielki niewypał i nieporozumienie.
    Jak może cokolwiek działać, jak producent tv (jego oprogramowania) nie ma żadnej mocy sprawczej i mocy by zadziałać w tworzeniu i poprawianiu aplikacji zewnętrznych.
    Jedynie co może zrobić to dać info (a i to nie zawsze, bo firma coś zmieni a producent nawet o tym nic nie wie):"z dniem .. .. .... przestaje na naszych produktach działać usługa/ aplikacja ...... z przyczyn od nas niezależnych".
    Choć bywają i takie kwiatki, że wszystko działa w tv z lat 2013 i wcześniejsze, między 2014 a 2016 nie działa nic, a od 2017 znowu będzie działać (oczywiście tylko na nowych tv z rocznika 2017/2018) ale do kiedy będzie to znowu działać...?

Dwie opcje do wyboru:
    Czekać na nowego softa do tego tv, albo kupić Android dongle tv i mieć co potrzebujesz a nie ciągle w nerwach i niepewności, kiedy mi coś znowu "wywalą".
  • Pomocny post
    #6 16706144
    Specjalista_CP
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    pawel84lbn napisał:
    Witam
    Od jakiegoś czasu mam problem z Iplą i Playerem.
    Ipla nie chce się w ogóle włączyć, pojawia się tylko pasek ładowania, po czym po dłuższej chwili wraca do wyboru aplikacji.
    W playerze natomiast dzieje się podobnie, z tym, że po wybraniu materiału do obejrzenia kręci się pasek ładowania, po czym TV się restartuje.
    Dodam, że pozostałe aplikacje typu Youtube itp. działają bez zarzutu.
    Nie mam pojęcia co może byc przyczyną, może Wy mieliście podobny problem.
    Z góry dzięki za wszelkie info. :D

Prosimy, napisz nam, czy wyświetlił się komunikat z błędem. Jeżeli tak, to jaki?
    Czy próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne?
    Podaj nam dokładny model urządzenia, na którym występuje problem.
    Z jakiego łącza internetowego korzystasz (mobilny, stacjonarny) oraz o jakiej prędkości?
  • #7 17150501
    pawel84lbn
    Poziom 9  
    Podłączyłem TV bezpośrednio przewodem sieciowym i IPLA śmiga:-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z aplikacjami Ipla i Player.pl na telewizorze Samsung UE48H6700, które nie działają poprawnie. Ipla nie uruchamia się, a Player.pl powoduje restart telewizora. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali różne rozwiązania, takie jak zmiana metody połączenia internetowego (z Wi-Fi na przewodowe), aktualizacja oprogramowania telewizora oraz reset ustawień fabrycznych. Ostatecznie, po podłączeniu telewizora bezpośrednio przewodem sieciowym, aplikacja Ipla zaczęła działać poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA