logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cieknący rotametr (przepływomierz) na rozdzielaczu do podłogówki

MarcinM123 17 Wrz 2017 11:57 14883 2
REKLAMA
  • #1 16703798
    MarcinM123
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Witam,
    Z niejasnych przyczyn z 2 przepływomierzy cieknie mi woda (zbiera się u góry zbiornika wiec jakby była dziura u góry). Chce je wymienić i mam następujace pytania:
    1. Na co zwrócić uwagę przy kupnie nowych przepływomierzy?Firma/rozmiar itp..?
    2.Jakie czynności należy wykonać przed wykręceniem przepływomierzy i przed założeniem nowych? Czy trzeba zakręcać i spuszczać wodę?

Dołączam zdjecia rozdzielacza i cieknących przepływomierzy.
    Będę wdzięczny za cenne podpowiedzi.
    Załączniki:
    • Cieknący rotametr (przepływomierz) na rozdzielaczu do podłogówki IMG_2441.JPG (1.94 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Cieknący rotametr (przepływomierz) na rozdzielaczu do podłogówki IMG_2432.JPG (1.39 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18533166
    klaudia2001
    Poziom 10  
    Mam ten sam problem i też się zastanawiam, czy mogę bezpiecznie wykręcić rotametr bez spuszczania wody. Jak to u Ciebie poszło?
  • #3 18533188
    MarcinM123
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Wymieniłem rotametry bez spuszczania wody z instalacji. Zamknąłem tylko dopływ/odpływ w samym rozdzielaczu, ściągnąłem trochę wody strzykawka i poszło. Póki co jest ok.
    Powodzenia,
REKLAMA