logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RICOH 2501 - Jak skanować bezpośrednio z poziomu Windowsa?

muny 18 Wrz 2017 17:23 2010 3
REKLAMA
  • #1 16706337
    muny
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam w biurze takie urządzenie. Chciałbym móc skanować do pliku, ale robiąc to z poziomu komputera.
    Ustawiłem sobie skanowanie do pliku poprzez SMB, ale muszę za każdym razem wybierać na urządzeniu kilka opcji i skanuje mi wtedy do wybranego folderu w sieci. Skanowany plik pojawia się jednak dopiero po ok. 1 minucie.
    Chciałbym jednak np. korzystając z Windowsowego skanowania uruchamiać je z poziomu Windowsa.
    Czy w ogóle jest taka możliwość?

Skaner mam w Windowsie zainstalowany, ale jak wybieram opcję nowy skan to pojawia się błąd, że jakiś inny program już korzysta z tego urządzenia i nic dalej się nie dzieje.

Proszę o pomoc. Dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 16706694
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 832
    Jest Network TWAIN Driver Ver.4.45.03 który pozwala na skanowanie z poziomu komputera przez dowolną przeglądarkę grafiki (np.FastStone) . Jest do pobrania ze strony Ricoh-a tam gdzie sterowniki w zakładce Scanner Driver : http://www.ricoh.pl/downloads/office-product-downloads.aspx

C.
  • REKLAMA
  • #3 16708060
    muny
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Ok dzięki. Przetestuję i sprawdzę
  • #4 16708401
    alcaster
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    A ja dodam tylko że jak skanujesz używając szyby to po wysłaniu skanu naciśnij # - nie będziesz musiał czekać 1 minuty żeby plik pojawił się na komputerze :)
REKLAMA