logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z podłączeniem stycznika ze stykami bocznymi ..

kropek6991 21 Wrz 2017 21:54 2928 3
  • #1 16713101
    kropek6991
    Poziom 2  
    Witam mam problem odnośnie podłączenia stycznika hydroforu ze stykami bocznymi ..gdyż nie wiem co gdzie tam podłączyć żeby pompa się załączała i wyłączała gdy osiągnie zamierzoną wartość ciśnienia . jest to pompa trój fazowa głębinowa która idzie przez stycznik i czujnik zaniku fazy. Zasilanie to L1 L2 L3 N i PE z silnika pompy idą też 3 fazy a od hydroforu dwie żyły L i N z CZF L1 L2 L3 N i L N . Gdzie podłączyć hydrofor i dwu żyłowy przewód CZF żeby stycznik się nie załączył gdyby znikła jedna faza ?
  • #2 16713216
    Mirek99
    Poziom 22  
    Ocena: 233
    Opis bardzo chaotyczny nie mówiąc o pisowni. Przedstawiasz się się jako elektryk ale czy na pewno jesteś elektrykiem ? Zacznij od przeszukania tematów na elektrodzie lub na google jest tego sporo .
  • #3 16713444
    kropek6991
    Poziom 2  
    Opis chaotyczny bo skrzynka chaotyczna stara z przed 30 lat jestem elektrykem tyle ze nie zajmuje się akurat tymi tematami chciałem tylko przerobić przestarzałą instalacje w swoim domu . Długo szukałem na różnych forum internetowych lecz nie znalazłem dokładnie tego o co mi chodzilo
  • #4 16713455
    joda08
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Podam uproszczony schemat. Stycznik S1 w tym układzie jest na 230V.
    Wszelkie połączenia należy wykonywać po wyłączeniu napięcia.
    Załączyć po sprawdzeniu przez odpowiednio dobrane bezpieczniki.Problem z podłączeniem stycznika ze stykami bocznymi ..
REKLAMA