logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nc+ pilot - uszkodzone przyciski

krzad 24 Wrz 2017 02:04 18018 4
REKLAMA
  • #1 16717110
    krzad
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam,
    Nie działają niektóre przyciski pilota. Chcę wyczyścić styki, bo pilot już swoje lata ma.
    Proszę o podpowiedź:
    Jak rozebrać pilota, aby nie wyłamać zatrzasków obudowy?
    Odkręcenie jedynego widocznego wkręta po wyjęciu baterii nic nie dało.
    Model jak na foto:
    http://tinyurl.com/ydhakk8n

Problem podobny do: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2652118.html , ale nie do końca rozwiązuje to mój przypadek.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16717211
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1134
    Delikatnie i jeszcze raz delikatnie. Do tego małe płaskie narzędzie. Może być wkrętak, ale musi być bardzo płaski i dosyć szeroki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16717381
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 16724299
    krzad
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    mihal2002 napisał:
    krzad napisał:
    Nie działają niektóre przyciski pilota.

To się udaje do APS NC+ celem wymiany wadliwego sprzętu.

Dzięki za kreatywną radę, choć odpowiedź nie jest na zadane pytanie.
    Rada byłaby może OK, gdyby pilot był na gwarancji, a nie - jak w moim przypadku - miał kilka lat. Wiem, że mogę kupić nowego pilota. Na razie chciałbym spróbować zreanimować egzemplarz dotychczas używany.

Poza tym widzę, że moje nieprecyzyjne pytanie :-( wyzwoliło rady nie do końca takie o jakie mi chodziło.
    Nie wyobrażam sobie otwierania pilota innym narzędziem niż płaskie i ostre. BTW - z teorii raczej jestem dobry.

Doprecyzuję zatem pytanie:
    Z którego końca/której strony zacząć podważać obudowę pilota, aby nie wyłamać wewnętrznych zatrzasków?

O odpowiedź poproszę osoby, które praktycznie przećwiczyły otwieranie tego lub podobnego modelu pilota.
    Pozdrawiam
REKLAMA