Witam mam problem z tabletem Prestigio MultiPad 2 ,nie chce się włączyć po naciśnięciu przycisku POWER cały czas jest ten sam obraz i nic więcej z góry dzięki za pomoc pozdrawiam.
Proszę odłączyć wszelkie źródła zasilania. Może gdzieś jest jakiś dyskretny przycisk. Wystarczy nacisnąć przez np. pięć sekund. Niewielki otwór, w który zmieści się np. końcówka wkładu długopisu.
Próbowałem to zrobić ale nie ma żadnej reakcji podczas trzymania przycisku Power i volume + cały czas jest ten sam obraz na ekranie.
Wyłącz całkowicie tablet dłużej przytrzymując POWER
Wciśnij VOLUME + i trzymając wciśnij POWER jak tylko się pojawi coś puść power a VOLUME + trzymaj aż nie pojawi się recovery mode tą opcję sprawdź też z VOLUME - .
Dziś jak wrócę do domu to spróbuję Ci podłączyć do PC i zobaczę czy cokolwiek wykryje a system to mam10 Windows w laptopie i Windows XP w stacjonarnym Pc.
Tablet masz na chipsecie AMLOGIC w załączniku masz program.
1)Wsadź kartę pamięci micro sd do czytnika
2)Sprawdź jaka literę dysku system mu przydzielił
3)Odpal program BootcardMaker.exe ( jak uruchamiasz na win 10 uruchom jako administrator)
4)w Chooce disk: zaznacz kartę micro SD nie pomyl się bo możesz uszkodzić sobie bootloadera z jeśli wgrasz to na dysk stacjonarny.
5)Zaznacz YES
6)Kliknij OPEN
7)Wybierz plik u-boot.bin
8)Wybierz Make
Po tym wejdź w wypakowany plik PMP5670C_DUO_20130823_v1.0.05 czy tam jaką tą wersje sobie pobrałeś wejdź w katalog Firmware i to co w nim jest zaznacz skopiuj i wklej do karty micro SD
9)Wyłącz tablet
10)Wsadź kartę micro SD
11)I tu teraz Albo po prostu włącz POWER i po chwili powinna ruszyć instalacja aczkolwiek może być tak że zanim wciśniesz power będzie konieczne wciśnięcie VOLUME - albo + i trzymając POWER .
Załączniki:
Amlogic_SDcardMaker_BootcardMaker_burnBootCard_v1.0.1.rar(1.17 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Ok jakoś udało mi się przeinstalowac system i tablet zaczął działać lecz niestety gdy otworzyłem obudowę tableta jeszcze przed założeniem tygo tematu to udzkodzilem chyba zatrzask tej taśmy łączącej digializer z płytą główną i teraz są powarxe problemy z jego działaniem gdy docisne mocno palcem to jest ok jak puszczę to przestaje działać poprawnie coś będę musiał wymyślić żeby docisk był mocny.
✨ Tablet Prestigio MultiPad 2 ProDuo 7.0 nie uruchamia się, pozostając na tym samym obrazie po naciśnięciu przycisku POWER. Użytkownicy sugerują różne metody rozwiązania problemu, w tym wykonanie hard resetu, odłączenie źródeł zasilania, przytrzymanie przycisków POWER i VOLUME, a także wyjęcie i ponowne zamontowanie baterii. W przypadku braku reakcji, zaleca się sprawdzenie płyty głównej oraz ewentualną reinstalację systemu operacyjnego. Użytkownik ostatecznie udało się przeinstalować system, jednak uszkodzenie zatrzasku taśmy łączącej digitizer z płytą główną powoduje dalsze problemy z działaniem. Proponowane rozwiązania obejmują użycie gumki do dociskania obudowy, co pomogło w stabilizacji działania tabletu. Wygenerowane przez model językowy.