Hej, na początku już pragnę zaznaczyć. Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o sprawy elektryczne. Jedyny kontakt z elektrycznością miałem w 1 i 2 klasie technikum gdy rozbierałem komputer na części (jestem informatykiem) więc pewnie będzie kupa śmiechu ze mnie ^^ ale mniejsza o to
Posiadam auto golf 4 i chciałem sobie zrobić niebieskie led'owe podświetlenie pod stopami. Dla niektórych to "wieśniackie" itp ale mi się podoba a czy nie o to chodzi by auto podobało się nam a nie komuś ? Dobra bo zboczyłem z kursku. Zakupiłem kabel, 2m paska led i przełącznik. Gościu mówił, że mam wyciągnąć zapalniczkę i pociągnąć prąd od zapalniczki, bo będzie to najłatwiejsze wyjście. Paski led mam zamiar pociąć na 4 równe części i potem zlutować z kablem. Ktoś by mi mógł wytłumaczyć jak połączyć to wszystko ? Począwszy od podłączenia kabla do zapalniczki do zrobienia tak, by włączało się na przycisk. Byłbym też wdzięczny gdybyście pisali "po łopatowemu" ponieważ nic a nic nie ogarniam z elektryki. Fajnie by było gdyby ktoś napisał jakiś prosty schemat jak co i do czego mam lutować i podłączać :> Naprawdę dzięki wszystkim za pomoc