Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iphone 6 - Nie uruchamia się , ani nie ładuję

adsxeee 01 Oct 2017 20:54 4599 8
    adsxeee
    Level 8  
    Witam ,

mam iphone 6 , niestety pewnego razu się rozładował i już nie chciał się uruchomić , poza jednym wyjątkiem .
    Dodam , że ładowarka na pewno jest sprawna - sprawdziłem innym modelu .
    Telefon przez około 2 tygodnie , nie reaguje na ładowarkę oraz przycisk włączania , podczas ładowania , ładowarka jest zimna .
    Tydzień temu podłączyłem do ładowania i o dziwo , telefon zaczął się ładować , po odłączeniu od ładowarki , podziałał kilka minut ( było ponad 80 % baterii ) i nagle się wyłączył i już nie chciał się uruchomić .

Dodam , że wymieniłem już baterię oraz wejście od ładowania , niestety nic to nie dało , nadal nie reaguje na ładowarkę oraz próby uruchomienia .

Nie wiem już co mogę wymienić , dlatego proszę o pomoc .

Dziękuje bardzo i życzę miłego dnia ,
    KRY5PIN
    Level 37  
    Podstawa. 3 rzeczy które wymieniłeś: bateria, moduł ładowania, kabel usb, są oryginalne??
    adsxeee
    Level 8  
    Taśma baterii na pewno jest podłączona , gniazdo ładowania jest nowe , więc nie powinno być problemów .

Dodano po 34 [sekundy]:

Bateria którą wymieniłem jest oryginalna , ładowarka i kabel usb też .

Natomiast moduł ładowania jest zamiennikiem .

Dodano po 5 [minuty]:

Bateria którą wymieniłem jest oryginalna , ładowarka i kabel usb też .

Natomiast moduł ładowania jest zamiennikiem .
    conrad9210
    Level 25  
    Cześć. Pytanie czy nowa bateria którą zamontowałeś jest sprawna? A z doświadczenia wiem, że nie koniecznie musi działać. Tym bardziej jeżeli kupiłeś "oryginał". W miarę możliwości użyj baterii której jesteś pewien w 100%, że działa. Podobna sytuacja dotyczy modułu dock który wymieniłeś na nowy. Pozdrawiam
    koziołek10
    Level 13  
    Spróbuj zostawić tel pod ładowarką na noc i zobacz czy coś to da, w 5s musiałem czasami po 30 min wciskać on/off plus home (w jednym czasie) i tak parę razy to się odpalał.Spróbuje może jednak coś da.
    butcher23
    Level 9  
    Miałem 3 sztuki iphone 6 i właśnie wszystkie miały podobny problem jak u Ciebie, a problemem był nieszczęsny układ U2...niestety co raz więcej jest 6, a znając życie za chwile pojawią się 7...