Cześć, w końcu w moim domu będzie zmiana, przejście na ofertę Max 50 w Netii i zmiana z ADSL na VDSL. Jutro dostanę router od netii pod VDSL, dzisiaj już mi nie działa internet w domu, wszystko super, tylko pytanie czy na tej całej mojej instalacji jaką mam w domu to będzie działać dobrze? Pierwsza rzecz jaka mnie niepokoi to jest to, że kiedyś miałem likwidowane gniazdko telefoniczne w domu i na zdjęciu poniżej zobaczycie jak to wygląda:
Druga sprawa to jest filtr z rozgałęźnieniem na internet i telefon (jakiś czas temu przez niego notorycznie mi się internet rozłączał, zarobiłem nowe końcówki i wywaliłem drugi kabel idący do PHONE - taką pętlę i przestało mi rozłączać internet, ale transfer przy ściąganiu spadł z 1,8 do 1MB, potem po jakimś czasie zwiększył się, wrócił do 1,8 i chyba znów spadł ale do 1,5MB) - zdjęcie poniżej:
Jeżeli takie coś nie przejdzie, co radzicie zrobić? Dzięki!
Druga sprawa to jest filtr z rozgałęźnieniem na internet i telefon (jakiś czas temu przez niego notorycznie mi się internet rozłączał, zarobiłem nowe końcówki i wywaliłem drugi kabel idący do PHONE - taką pętlę i przestało mi rozłączać internet, ale transfer przy ściąganiu spadł z 1,8 do 1MB, potem po jakimś czasie zwiększył się, wrócił do 1,8 i chyba znów spadł ale do 1,5MB) - zdjęcie poniżej:
Jeżeli takie coś nie przejdzie, co radzicie zrobić? Dzięki!