logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AUDI A6C5 tempomat dokładamy - Chce dołożyć tempomat do audi a6c5 1.8Tz 2003r ;)

MIERSEK 05 Paź 2017 11:56 16467 3
REKLAMA
  • #1 16739230
    MIERSEK
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam ;) chce dołożyć tempomat do mojego Audi a6 c5 z 2003 roku
    problem polega na tym ze zazwyczaj opisy co i jak znajduje do ciut starszych modeli tego auta,
    rozebrałem wszystkie plastiki w aucie i tak na moje oko będzie to taka manetka:
    http://allegro.pl/przelacznik-manetka-tempomat-audi-a2-a3-tt-a6-c5-i5150713878.html

co do montażu wydaje mi się ze pomocny bardzo będzie ten filmik
    https://www.youtube.com/watch?v=aHLMpe3iEiU

Czy może ktoś mi podpowiedzieć czy to na pewno taka manetka i jaką wtyczkę z kablami kupić aby do tej manetki pasowała i można było poprowadzić dalej jak na filmie;)
    i czy w moim aucie jest takie rozwiązanie możliwe;)

sama wymiana manetki jest przy mojej wiedzy całkiem możliwa :D
    tylko podłączenie tych kabelków w odpowiednie miejsca już mnie przeraża
    Vaga się opanuje;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16739411
    sadek1979
    Spec od samochodów
    Ocena: 1423
    Kolego manetka jest właściwa , masz filmik jak zamontować . Zakupy i do roboty . Wpisz w alle..... hasło wiązka tempomatu i wyskoczy Ci gotowiec . Bierz z kostką oryginalną bo sprzedają z jakąś komputerową a ona nie ma zabezpieczenia przed wysunięciem . Całą aktywację i podgląd masz tu

• REKLAMA
  • #3 16739499
    MIERSEK
    Poziom 7  
    ok zakupy zrobione;)teraz czekam tylko na kuriera;)
    teraz jeszcze jedno;) wymienię już ta manetkę, wiązka kabli będzie miała wtyczkę to oczywiście wiem tylko gdzie wpiąć piny do której kostki i w jakiej kolejności.
    kostkę znajdę tak jak na filmie powyżej?;)
    jakoś obrazowo kolorki numerki:)
    postaram się udokumentować prace:P
  • #4 16748906
    MIERSEK
    Poziom 7  
    no i mam problem nie działa ;(
    u mnie w aucie po wpisaniu tego kodu 11463 w login
    wchodze w te bloki, na 6 umnie nie nie ma z tempomatem, na 66 dopiero doczytałem
    i taka sytuacja;) ostatni pin jeszcze wpiołem do czarno niebieskiego kabla bo tak ponoć w bęzynie ma byc
    pomaranczowa kostka pin 5
    1000
    1100
    1011
    przy wciskaniu hamulca i sprzegła takie reakcje

AUDI A6C5 tempomat dokładamy - Chce dołożyć tempomat do audi a6c5 1.8Tz 2003r ;)AUDI A6C5 tempomat dokładamy - Chce dołożyć tempomat do audi a6c5 1.8Tz 2003r ;)AUDI A6C5 tempomat dokładamy - Chce dołożyć tempomat do audi a6c5 1.8Tz 2003r ;)

jakas rada ktos moze pomoc?? nie wiem co robic;) piny wydaje mi sie dobrze podiete są;)

Dodano po 10 [godziny]:

i co nikt? jakas podpowiedz do szukania,
    czy z tych zdjec wynika cos? czy w benzynie napewno ma byc ten czarno niebueski z 5 pinu pomaranczowej kostki?;)
    jestem w tyłkuu;(
REKLAMA