logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo k6 Note-źle działający dotyk

jandolat 05 Paź 2017 19:39 5103 3
REKLAMA
  • #1 16740026
    jandolat
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam w maju upadł mi telefon na ziemie w skutek czego stworzyła się pajęczynka na ekranie z początku dotyk działał natomiast po jakimś czasie padł wyświetlacz i dotyk. Po oddaniu go do serwisu lenovo naprawę wyliczono mi na 400zł z groszem. Odmówiłem naprawy w serwisie lenovo i oddałem go znajomemu do wymiany na zamiennik około 150zł wyświetlacz. Po przełożeniu z początku było okej natomiast po czasie ekran zaczął wariować (samoistne dotknięcia) po zostawieniu na noc w programie Screen Touch test było sporo kresek w pomieszczeniu w którym nie było żadnego ruchu(trzęsienia itp). Wymieniony Wyświetlacz był na gwarancji tak więc oddałem go do wymiany (Myślałem że to wada fabryczna wyświetlacza który został założony) Niestety gdy przyszedł nowy wyświetlacz znowu jest to samo zjawisko. Jakieś pomysły co można zrobić aby ograniczyć to zjawisko albo wgl się go pozbyć? :) Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16740048
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Jeśli po upadku wyświetlacz był cały a tylko dotyk popękał i po czasie ekran przestał wyświetlać to moim zdaniem uszkodziło się coś więcej .
    Czasami bateria ulega uszkodzeniu i robi dziwne psikusy, natomiast części powinny być oryginalne a nie zamienniki bo właśnie z ich winy mogą dziać się opisane przez ciebie rzeczy.
    Ja osobiście nie zakładałbym zamienników a jeśli kolejny który zamówiłeś był oryginałem to nie jest to wada ani dotyku ani wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #3 16740064
    jandolat
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    czyli jedyne co się zostaje to szukanie oryginalnego dotyku :C tylko skąd taki teraz dostać
  • #4 16740080
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Musisz szukać telefonu z uszkodzonym wejściem ładowania lub i przełożyć elektronikę lub z uszkodzonym softem albo czekać aż potanieją części lub też sprzedać samemu jako uszkodzony.
REKLAMA