logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

K6 Note - Wymiana wyświetlacza, źle działa dotyk.

igorrr 14 Sie 2018 14:55 831 2
REKLAMA
  • #1 17383971
    igorrr
    Poziom 15  
    Ocena: 136
    Witam.
    Mam K6 Note ze zbitą szybką.
    Kupiłem cały zestaw, dotyk, wyświetlacz, ramka. Po zmontowaniu całości dotyk nie działa prawidłowo, czasami jet ok, a czasami zaczyna wariować, i nie można normalnie użytkować telefonu.
    Co dziwne w trybie serwisowym działa prawidłowo.
    Odesłałem go do sprzedawcy, ale ten stwierdził, że wszystko jest ok.
    Próbowałem resetów i innych "sztuczek " znalezionych w internecie, ale to nic nie pomaga.
    Po podpięciu oryginału wszystko jest ok.
    Co to może być? Czemu w trybie serwisowym jest ok, a w trybie normalnym już nie?
  • REKLAMA
  • #2 17385346
    geryon
    Poziom 17  
    Ocena: 126
    Mam ten sam problem zamowilem inny lcd jest dokladnie to samo. Po podlaczeniu sterego lcd pracuje prawidlowo. Czy zmiana softu pomoze? Czy jakis reset moze pomoc?
    Czytalem gdzies ze dotyki maja montowany jakis inny sterownik i po zdjeciu blokady ekranu bedzie dzialalo wydaje sie absurdalne ale podobno dziala jednak mnie nie interesuje taki fix :) musi dzialac nawet z blokada ekranu.
    Ktos rozwiazal ten problem?
  • #3 17385572
    Baca1988
    Poziom 4  
    Ocena: 134
    maiłem podobny problem , kupiłem cały wyświetlacz z dotykiem itd zamiennik i po zamontowaniu działał on jak mu się chciało chwilę dobrze a za pare minut sam sobie wciskał aplikacje itd , nie mówiąc o wybieraniu numeru naciskałem 7 wyskakiwało 5 itd ,w ręce wpadł mi uszkodzony telefon ale z idealnym wyświetlaczem w oryginale po podmiance wszystko zaczeło grać idealnie , więc jeśli wymiana wyświetlacza to wg mnie kupic uzywany oryginał niż chiński zamiennik
REKLAMA