logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kominek z płaszczem wodnym do pieca De Dietrich MCR III 2F?

swiatowiec87 08 Paź 2017 13:45 855 7
  • #1 16744734
    swiatowiec87
    Poziom 2  
    witam
    na wstępie dodam że jestem laikim w systemach grzewczych - automatyce itp. Posiadam kominek z plaszczem i sterowniak msk glass. Chciałbym go podłaczyć do pieca de dietrich mcrIII 2F. Kominek podłączony jest do wymiennika i działa w układzie otwartym. Czy ktoś może mi napisać jak to zrobić w sposób najprostszy? Wysłalem takie zapytania juz do serwisantów ale jak narazie bez odpowiedzi.
  • #3 16746396
    gersik
    Poziom 33  
    Ocena: 638
    Wpinasz kocioł gazowy w układ zamknięty za pompą i po problemie. Pamiętaj o zaworach zwrotnych.
  • #4 16747288
    swiatowiec87
    Poziom 2  
    A ma być jakiś przewód od sterownika do pieca gaz?
  • #6 16748617
    gersik
    Poziom 33  
    Ocena: 638
    Czegoś tu nie rozumiem. Ty chcesz ten sterownik podłączyć do kotła gazowego?
  • #8 17691437
    swiatowiec87
    Poziom 2  
    dario31ie w jaki sposób masz to podłaczone - ja mam sterownik isense i własnie sie dowiedzialem ze połaczenie kominka z piecem przy takim sterwoniku jest niemożliwe.

Jak możesz to podpowiedz co i jak.... oczywiście pisz jak do amatora :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje prostego sposobu na podłączenie kominka z płaszczem wodnym do pieca De Dietrich MCR III 2F. Wskazówki od innych uczestników forum sugerują, aby podłączyć kocioł gazowy w układzie zamkniętym za pompą, pamiętając o zaworach zwrotnych. Wymieniono również potrzebne przewody: od isense 4x0.5mm2 oraz od sterownika kominka 2x0.5mm2. Pojawiły się wątpliwości dotyczące możliwości podłączenia sterownika isense do pieca gazowego, co może być problematyczne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA