logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bloody padnięty sterownik ? - Mysz R7 wywala dziwny komunikat

d_j_siwy 11 Paź 2017 15:28 2100 13
REKLAMA
  • #1 16750834
    d_j_siwy
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Witam
    Od kilku dni nie działa mi panel kontrolny oprogramowania Bloody do myszki. Mysz to bezprzewodowe R7. Próba uruchomienia aplikacji Bloody kończy się niepowodzeniem bo wywala komunikat
    Spoiler:

Postanowiłem więc ściągnąć najnowszą wersję oprogramowania i zainstalować ale dzieje się dokładnie tak samo najpierw wyskakuje mi powiadomienie że wykryto starsza wersję i czy zaktualizować, klikam OK i wyskakuje okienko jak wyżej. Próba odinstalowania również powoduje wyświetlenie komunikatu z obrazka. Już nie wiem co mam robić bo niby funkcje myszki wydają się działać (mysz zmienia kolory podczas zmiany trybów) ale do panelu dostać się nie mogę.
  • REKLAMA
  • #2 16750874
    Krzychu102
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Próbowałeś odinstalować sterownik w menadzeże urządzeń?
  • #3 16750889
    d_j_siwy
    Poziom 10  
    Tk z poziomu menadżera próbowałem i cały czas cokolwiek z bloody nie próbuję robić za każdym razem ten komunikat
  • REKLAMA
  • #4 16751074
    Krzychu102
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Okej, spróbuj wyjąć myszkę oraz wyłączyć komputer a potem włączyć z podłączoną myszką może sterownik sam się zainstaluje.
  • #5 16751078
    MrDoimer
    Poziom 38  
    Ocena: 124
    Podaj identyfikatory sprzętu.
  • REKLAMA
  • #6 16751122
    d_j_siwy
    Poziom 10  
    O jaki identyfikator chodzi? Myszy czy kompa?
    Jeśli komputer to taki
    i5 4670K
    MSI B85-G43
    2x8GB Hyperx FURY DDR3
    SPC Vero L1 -600W
    Gigabyte R1 RX 470 OC 4GB
  • #7 16751427
    MrDoimer
    Poziom 38  
    Ocena: 124
    Identyfikatory sprzętu - myszki.
    Znajdziesz go w Menedżerze urządzeń - PPM na myszkę - Właściwości - Szczegóły - w rozwijanym pasku "Identyfikatory sprzętu".
  • #8 16751443
    d_j_siwy
    Poziom 10  
    Coś takiego mi pokazało

Spoiler:

EDIT
    Krzychu102 napisał:
    Okej, spróbuj wyjąć myszkę oraz wyłączyć komputer a potem włączyć z podłączoną myszką może sterownik sam się zainstaluje.

Próbowałem i tego ale nic się nie dzieje
    Nie wiem czy to ważne ale w menadżerze urządzeń na liście myszek pokazuje mi 2 myszki i we właściwościach obie takie same. Próba usunięcia jednej z nich kończy się tym że mysz przestaje działać więc muszę ją odłączyć i podłączyć na nowo

EDYCJA!!!
    Chyba znalazłem problem.
    Problemem jest ostatnia aktualizacja windows która mi wywaliła oprogramowanie - znalazłem to tutaj
    Link
    Niestety nie za bardzo wiem jak sobie poradzić a spierniczyć bardziej nie chciałbym.
    Może teraz jakieś podpowiedzi czy czekać na poprawioną aktualizację od bloody?

Scaliłem. RADU23
  • REKLAMA
  • #9 16756148
    KomendantPL
    Poziom 1  
    Miałem to samo po aktualizacji Windowsa.
    Wczoraj odinstalowałem aktualizacje KB4041676
    i nie uruchamiałem po deinstalacji komputera ponieważ ponownie by mi ją zainstalował, a z zainstalowaną aktualizacją nie można ani aktualizować oprogramowania bloody, ani odinstalować ani włączyć.
    Potem ściągnąłem i zainstalowałem aktualizacje oprogramowania do myszki i słuchawek (słuchawki tez mam firmy bloody i tez przestały działać). Zainstalowałem bloody6 i najnowsze do słuchawek.
    Po restarcie pomimo wyłączenia windows update zainstalowała mi się aktualizacja jednak już nie wyskakują okna błędu po starcie systemu.
    Oprogramowanie bloody do myszy i słuchawek nie włączyło się automatycznie ale daje się włączyć ręcznie i działa poprawnie.
  • #10 16766155
    flegma2010
    Poziom 7  
    Ocena: 18
    Ja właśnie zrobiłem tak jak Ty tylko, że aktualizacja znów się zainstalowała do Win 10 i jest to samo-sterownik nie działa :(
  • #11 16770909
    d_j_siwy
    Poziom 10  
    U siebie nic nie mogę zrobić bo tej aktualizacji nie mam więc nie to jest problemem chyba że jakaś inna aktualizacja też ucegliła bloody
  • #12 16773206
    flegma2010
    Poziom 7  
    Ocena: 18
    Jakoś udało mi się zablokować tą automatyczną aktualizacje i już o niej nie przypomina system, a i jeszcze przy wyłączeniu komputera z poziomu systemu nie ma opcji zamknij i zainstaluj aktualizacje tylko samo zamknij. :) Narazie jest spoko :)
  • #13 16782928
    TheFleshi
    Poziom 1  
    A moglibyście i mi pomóc? Ponieważ ja mam windows'a 7 anie 10 i mi również wyskakuje ten kominikat gdy włączam oprogramowanie bloody 5... Nie chcę aktualizować na bloody 6, ponieważ na bloody 6 nie ma cracka z odblokowanym ultra core 3/4 :c
  • #14 16783903
    d_j_siwy
    Poziom 10  
    Temat uważam za zakończony - Jest już dostępne nowe oprogramowanie z datą 17-10-2017 które rozwiązuje problem. Przed chwilą zainstalowałem i jest gitara :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z oprogramowaniem Bloody dla myszy bezprzewodowej R7, które przestało działać po aktualizacji systemu Windows. Próby reinstalacji oprogramowania kończą się błędami, a w Menedżerze urządzeń widoczne są dwie identyczne myszki. Inni użytkownicy sugerują odinstalowanie problematycznych aktualizacji Windows oraz ręczne uruchomienie oprogramowania. Ostatecznie, dostępna jest nowa wersja oprogramowania, która rozwiązuje problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA