logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy G04 F 106 grand - miga kłódka nie startuje żaden program

wuwik 12 Paź 2017 12:22 8181 8
REKLAMA
  • #1 16752553
    wuwik
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Na początku objawy były takie, że po skończonym praniu nie chciała pompować wody. Odpiąłem pompkę i odpaliłem na krótko. Woda elegancko została wypompowana. Wyjąłem programator który wygląda dobrze. Sprawdziłem szczotki i też bez zarzutów. Po złożeniu nie startuje żaden program. Po wciśnięciu przycisku start miga kłódka i tyle. Założyłem nową blokadę drzwi i też nic nie pomogło.
    Candy G04 F 106 grand - miga kłódka nie startuje żaden program
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16755871
    domis33
    Poziom 15  
    Ocena: 218
    Kolego a przypadkiem nie jest włączona blokada rodzicielska ?
  • REKLAMA
  • #3 16756199
    wuwik
    Poziom 10  
    Przeczytałem instrukcję i nie ma słowa o kontroli rodzicielskiej, a jest jakaś sekwencja resetu pralki albo jakiegoś self-testu?
  • REKLAMA
  • #5 16777811
    wuwik
    Poziom 10  
    moduł wygląda na cały i zdrowy
  • #6 18716111
    Tomasz Filipiak
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Podpinam się pod temat. Czy udało się rozwiązać problem mam to samo.
  • REKLAMA
  • #8 18716392
    Tomasz Filipiak
    Poziom 11  
    Zamek sprawdzony i podmieniony na drugi. Podłączałem nawet bez zamka robiąc przejście. Grzałka na upływność sprawdzona miernikiem i jest OK. Opór grzałki ok 27Ω. Płyta wygląda na zdrową. Szczotki spory zapas, a tachogenerator OK. Zdarza się, że czasami zaskoczy szczególnie, gdy ustawie tylko wirowanie i przy dłuższym odłączeniu zasilania. Kontrolka kłódka miga regularnie bez odstępów.

Hydrostat po wdmuchnięciu delikatnie powietrza zwiera styki przejście jest. Elektrozawory OK. Nie sprawdzałem pompy odpływowej, ale jak zaskoczy to pompa się odzywa. Jeśli chodzi o blokadę rodzicielską, czy zwłokę czasową to sprawdzałem. Program daje się też skasować. Po ustawieniu nowego zamek pyknie zablokuje drzwi zrobi przejście (sprawdzałem) i tylko mruga kontrolka. Czego jeszcze się czepić? Jakieś podpowiedzi?
  • #9 18730826
    Tomasz Filipiak
    Poziom 11  
    Witam ponownie. Wydaje mi się że rozwiązałem mój problem, gdyż próbowałem jedynie na wirowaniu i jednym programie ale bez podłączonej wody.
    U mnie po wybraniu programu i np skasowaniu lub zakończeniu programu należy odczekać aż blokada zwolni rygiel, czyli resetujemy i dajemy pokrętło na pozycję wyłączoną czekamy aż zamek "pyknie". Teraz pokrętłem ustawiamy program wciskamy start i pralka startuje. Nie możliwe jest skasowanie programu przełączenie programu i uruchomienie bez wyłączenia i zwolnienia blokady przynajmniej u mnie.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Candy G04 F 106, która nie uruchamia żadnego programu, a kontrolka kłódki miga. Początkowo pralka nie pompowała wody, co zostało naprawione po sprawdzeniu pompki. Użytkownik wymienił blokadę drzwi, ale to nie rozwiązało problemu. W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie blokady rodzicielskiej, modułu oraz hydrostatu. Użytkownik odkrył, że problem można rozwiązać przez odczekanie na zwolnienie blokady po zakończeniu programu, co pozwala na ponowne uruchomienie pralki.
REKLAMA