logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Film z monitoringu bardzo słaba jakość odczyt rejestracji.

Perkus 24 Paź 2017 18:23 6261 5
  • #1 16776658
    Perkus
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Dzień dobry.
    Poszukuję osoby bardzo porządnej która potrafi odczytać tablice rejestracyjne z bardzo słabej jakości nagrania, nawet mówiąc tragicznego.
    Proszę o pilny kontakt w wiadomości prywatnej.
    Z poważaniem
    Krzysztof
  • #2 16776978
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    Jak porządna ma być ta osoba? Wystarczy list pochwalny od Rydzyka dotyczący mojej porządności?
    😂

A tak na poważnie.... Jak słabej jakości jest to wideo? Rozumiem że wiesz że z dwoch jednokolorowych kwadratów nie uzyskasz obrazu szczegółowego...
  • #3 16776985
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1490
    Musisz sobie zdać sprawę, że zapisywany obraz ulega bardzo silnej kompresji. W dodatku jeśli jest słabej rozdzielczości i w oddali to nawet jeśli by nie był kompresowany to i tak mogłoby się okazać, że "brakuje pixeli" by móc obiektywnie stwierdzić co to za numer.
    Poza tym przydałby się poglądowy screen z tego zapisu, by móc ocenić szanse.
  • #4 16777088
    treborsz
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 238
    Wysuwam propozycję zatrudnienia Winnetou. Jest to osoba posiadająca predyspozycje do automatycznego rozpoznawania numerów tablic rejestracyjnych metodą "sokolego oka".
    Należy zauważyć, że metoda ta jest znacząco bardziej skuteczna od metod bazujących na twierdzeniu Shannona-Kotielnikowa, znanym także jako twierdzenie Whittakera-Nyquista-Kotielnikova-Shannona.
  • #6 16777311
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    Niestety nic z tego się nie wyciągnie. Nawet hAmerykańskie NSA lub sieci neuronowe nie pomogą. Kamera analogowa, wielkośc tablicy to 6-max 10 pikseli x 4.

Wg mnie to golf 3.
    Ja bym poszedł po sklepach prywatnych - na pewno po drodze są żabki albo jakieś sklepy (widać że osiedle) i ta bym szukał na nagraniach - może któraś kamera jest lepszej jakości i wyłapie tablice.

Trzymam kciuki - strażakom zawsze trzeba pomóc.

A tak szczerze mówiąc to właśnie spojrzałem na google maps - gdzie to się stało... Po drodze w cholerę sklepów, Lewiatan itp. Ja bym wszystkie odwiedził - i sprawdził nagrania.
REKLAMA