logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] słaba jakość nagrania - nie jestem w stanie odczytać rejestracji samochodu

kinollman 21 Cze 2018 14:18 1569 3
REKLAMA
  • #1 17288543
    kinollman
    Poziom 2  
    Witam, przepraszam jeśli zaśmiecam Wam forum ale widziałem tutaj podobny temat. Interesuje mnie czy jest na forum ktoś kto bawi się wyostrzaniem zdjęć, konkretnie chodzi o film z monitoringu na którym widać samochód sprawcy niszczącego mój pojazd... Niestety ale jestem laikiem w tych dziedzinach i sam nie jestem sobie w stanie poradzić, mam świadomość że z pustego i Salomon nie naleje film jest dość słabej jakości ale może ktoś z szanownych forumowiczów trochę się tym bawi i będzie w stanie mi pomóc?
    Załączniki:
    • kkkk (online-video-cutter.com).mp4 (8.22 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ch06_20180529104101 (online-video-cutter.com).mp4 (8.53 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17291088
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 193
    Te zapisy z kamer mają niską rozdzielczość (352x288). Być może rejestrator zapisuje w lepszej rozdzielczości. Poproś właściciela monitoringu o film z lepszą rozdzielczością, ale po takim czasie tego zapisu może już nie być.
  • #4 17827458
    kinollman
    Poziom 2  
    Rozwiązałem problem podstępem. Niestety Policja jak zwykle w takich sytuacjach okazała się całkowicie nieprzydatna, dla nich ranga takiego zdarzenia równa się z kradzieżą słoika ogórków z piwnicy więc maja to po prostu gdzieś, są bardzo kreatywni i błyskotliwi ale tylko jeżeli chodzi o zmniejszanie sobie liczby obowiązków. Pani policjant, która prowadziła sprawę była tak zapracowana że nie była w stanie nawet jej umorzyć (na moją prośbę). Byłem kilka razy na komendzie (nie będę jechał nazwiskami ale powiem że jest to Komenda Miejska Policji w Radomiu) ale niestety nie byłem w stanie jej tam zastać. Kiedy się wreszcie udało nie była w stanie nic odczytać z nagrania z monitoringu ponieważ laptop na jakim pracowała był chyba z okresu II wojny światowej i chyba nie miał nawet wymaganych sterowników, cos tam klatkowało ale nie było w tym płynności. Jednego z filmów udostępnionych przez operatora monitoringu nie była w stanie w ogóle odtworzyć, szczerze to wątpie czy w ogóle podjęła próbę jego odtworzenia. Po ROKU (sick!) przysłali mi jakiegoś gniota o braku podstaw do ukarania sprawcy czy coś takiego... na szczęście sprawcę znalazłem sam. Po obejrzeniu monitoringu z okolicznych firm tez nie udało mi się ustalić nic oprócz marki samochodu ale to wystarczyło. Pomocna okazała się socjotechnika, wytypowałem kilku potencjalnych sprawców i po prostu ich poinformowałem że toczy się postepowanie. Jeden się przyznał i załatwiliśmy sprawę polubownie. Niekompetencja i lenistwo Policji jest wręcz obrzydliwe, jeżeli wszystkie sprawy traktują w ten sposób to nie dziwię się dlaczego nikt ich nie szanuje i tak po nich jedzie, to jest kwestia etyki zawodowej i zwykłej ludzkiej przyzwoitości, nazatrudniali paniuś z tipsami - specjalistek od pierdzenia w stołek i takie są efekty. Nie ma się na nich gdzie poskarżyć więc skarżę się tutaj.
REKLAMA