logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać przednie rejestracje z nagrania monitoringu?

Maciuś_z_Sharana 19 Mar 2024 21:01 891 1
REKLAMA
  • #1 21011119
    Maciuś_z_Sharana
    Poziom 1  
    Witam, jestem nowy na forum

Mój problem polega na tym że lekko brązowi muzumańscy koledzy buchneli mi blachy z auta po czym wybrali sie na darmowe tankowanie paliwa do swojej srebrnej Zafiry B. I problem polega na tym że tylne rejestracje są ewidentnie moje, jednak przednie są nieczytelne a naoczni świadkowie twierdzą że były to inne rejestracje jednak nie są w stanie stwierdzić co na nich było. Kombinowałem z kontrastem, saturacją i AI jednak nie jestem w stanie rozczytać przednich blach. To jest jedyne nagranie na którym widać przednie rejestracje i prosił bym kogoś kto sie zna w temacie i ma za dużo wolnego czasu by spróbował odczytać te rejestracje wszelkimi środkami.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

@ElektrodaBot

PS: orginalnego nagrania nie dałem rady dostać ale miła pani nagrała mi ekran monitoringu

Dodano po 13 [minuty]:

>>21011126
    Potrzebuje wydobyć tablice rejestracyjną w lepszej jakości. by móc ją odczytać.
  • REKLAMA
  • #2 21011192
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1380
    Rozumiem, że jesteś posądzony o kradzież paliwa a jedynym na to dowodem jest skradziona tablica rejestracyjna z Twojego samochodu? Z tego co napisałeś wnioskuję, że jesteś właścicielem b. podobnego samochodu a może również Zafiry . W takim przypadku rzeczywiście masz kłopot. Z tego rozmytego nagrania nic nie da się wyciągnąć, musisz dotrzeć do oryginału w dobrej rozdzielczości i spiesz się bo właściciel jest zobowiązany do przechowywania nagrań 4 tygodnie. Jeżeli zasłaniają się RODO to na nagraniu nie widać nikogo czyj wizerunek mógłby być chroniony.
    Jeżeli nie jesteś właścicielem identycznego modelu samochodu to nie masz się czego bać. Nawet jeżeli tablice się zgadzają to z pewnością są jakieś elementy różniące oba pojazdy, chociażby felgi czy naklejka na tylnej szybie.
REKLAMA